Bursluluk ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2022 MEB bursluluk ödemelerinde son durum

1dk okuma

Bursluluk parası ödeme tarihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öne çıkan konulardan oldu. 2022 yılı bursluluk parası ne zaman yatıyor sorusu pek çok öğrencinin gündeminde yer alıyor. Millî Eğitim Bakanlığı'nca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sınav sonucuna göre 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı. İşte, 2022 MEB bursluluk ödemeleri hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

4 Eylül'de, 770 yurt içi ve 1 yurt dışı sınav merkezinde 2 bin 926 okul ve 45 bin 479 salonda gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Şimdi ise burs ödemeleri için tarih araştırması başladı. Peki, bursluluk parası ne zaman yatar? İOKBS bursu ne zaman ödenir?

BURSLULUK PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

MEB kılavuzda yapılan açıklamada "Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir" bilgisi verildi.

İllere göre farklılık gösteren ödemeler ay sonuna kadar tüm illerde tamamlanacaktır. Bu süreçte öğrencilerin sık sık hesaplarını kontrol etmesi önerilir.