BA BS kaldırıldı mı, artık verilmeyecek mi? BA BS formu için Resmi Gazete duyurusu... BA BS formu nedir?

1dk okuma

BA BS formu için yeni bir gelişme gündeme geldi. Muhasebe kayıtlarında öne çıkan bildirimlerden birisi olan BA BS formu, yeni dönemde pek çok işletmeden muaf tutulacak. Peki, BA BS kaldırıldı mı, artık verilmeyecek mi? BA BS formu için Resmi Gazete duyurusu...

Haberin Devamı

BA BS formu, 5 bin TL'nin altında işlem hacmine sahip olan pek çok mükelleften muaf tutuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

BA BS KALDIRILDI MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından, tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerinin kaldırdığını açıkladı.

Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tebliğ ile tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerini kaldırdık.

Bu düzenleme ile her ay Ba-Bs formu veren 1,6 milyon mükellefimizden 1,5 milyonu artık bu formları vermeyecek.

Bakanlık olarak mükelleflerimizin ve mali müşavirlerimizin iş yükünü azaltan uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz." 

Haberin Devamı

BA BS FORMU NEDİR?

Hizmet alımlarını bildiren Ba formu, Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu'nun ve hizmet satışlarını bildiren Bs formu ise Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu'nun kısa adı olarak biliniyor. Özetle, Ba'da bulunan A harfi 'bildirim alış'tan, Bs'de bulunan S harfi ise 'bildirim satış'tan geliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası: