B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2022?

1dk okuma

B sınıfı ehliyetle motosiklet kullanılabilir mi sorusu pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleşen Türkiye Motosiklet Çalıştayı esnasında 125 CC altındaki motosikletler için B sınıfı ehliyet hususu gündemde yer aldı. Peki, 125 CC altına B sınıfı ehliyet kullanmak mümkün olacak mı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

İstanbul'da gerçekleştirilen çalıştaya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eski dünya şampiyonu motosiklet yarışçısı AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Çalıştayda Türkiye'de motosiklet kullanımının yaygınlaşması için sektörden talepler geldi. 

B SINIFI EHLİYET İÇİN 125 CC ALTI KULLANIM ÖNERİSİ

Motosiklet Endüstrisi Derneği'nin öne çıkan talepleri arasında B Sınıfı Ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülmesi yer aldı. Sektör temsilcileri B Sınıfı ehliyette motosiklet sınırının 50 CC'den 125 CC'ye kadar yükseltilmesini talep etti. Bu düzenlemenin Avrupa'da bazı ülkelerde var olduğu belirtildi. 

Ayrıca 250 CC ve üzerine motosikletler için artan Özel Tüketim Vergisi'nde otomobiller gibi kademeli bir artış istenildi. 

Hız sınırlarının otomobillerle aynı hale getirilmesi önerildi. Ayrıca motosiklette de hurda teşviki fikri dile getirildi.