TOKİ başvuruları ne zaman bitiyor? 250 bin TOKİ sosyal konut başvuruları başladı! İşte son tarih

2dk okuma

TOKİ başvuru tarihleri, başvuru işlemlerinin başlamasıyla vatandaşların gündemine geldi. TOKİ sosyal konut kapsamında; 81 il ve tüm ilçelerde 2023-28 yılları arasında arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut projesinin başvuruları 14 Eylül'de başladı. Vatandaşlar 250 bin TOKİ sosyal konut başvurularını verilen tarihler aralığında tamamlayacaklar. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman bitiyor? İşte, TOKİ son başvuru tarihi

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımını yaparak, 81 il ve tüm ilçelerde 2023-2028'i kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ile 50 bin iş yeri yapmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir" dedi. İşte, bugün başvuru süreci başlayan konutlar için son tarihi...

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal konut projesine başvurular başladı. Başvuru yapmak için öncelikle e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek ve sonrasında belirtilen banka hesabına başvuru ücreti yatırılıp başvuru tamamlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ''Sosyal konut projesine başvuranların sayısının 207 bini geçti. Arsa ve sanayi iş yeri başvuruları 10 Ekim - 7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek" dedi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut "İlk gün ve son gün başvuru yapmanın arasında fark olmayacak" ifadesini kullandı. Sosyal konut projesine başvurmak isteyenler bankalarda uzun kuyruklar oluşturdu.

KISA SÜREDE 92 BİN BAŞVURU

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ''Sosyal konut projesine başvuranların sayısının 207 bini geçti" dedi. Kurum ayrıca "Arsa ve sanayi iş yeri başvuruları 10 Ekim - 7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek" dedi.

TOKİ BAŞKANI: İLK GÜN VE SON GÜN BAŞVURU YAPMANIN ARASINDA FARK OLMAYACAK

TOKİ Başkanı Ömer Bulut "İller ve ilçeler belli. Az önce de açıkladım ilk gün başvurmakla son gün başvurmak arasında bir fark olmayacak. Sistemde son gün yaşanacak bir aksaklık içinde biz gerekeni yaparız. İnsanlar o kadar çok yoğunluk oluşturuyor ki vatandaş E-Devlet’ten olsun bizim sitemizden olsun bakmaya çalışıyorlar. Bu projelerin hepsini ilçe bazında da görebilirler ama yoğunluk var yoğunluktan dolayı şu an göremiyorlar. 81 il 600 farklı noktadan dediğimiz zaman o ilçeleri kastediyoruz" dedi.

SOSYAL KONUT BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Haberin Devamı

Özelmacıklı, “Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız E-Devlet üzerinden, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan "Konut Başvurusu" hizmeti ile başvuru yapabiliyorlar. Başvuru ekranında ve ilan metninde başvuru şartları ile ilgili genel bilgilendirmeler de ayrıca yer alıyor. Sistemde kendi şartlarına uyan projelerden seçim yaparak başvurularını yapabiliyorlar. Başvurular 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet üzerinden Engelli ve Emekli kategorisinden başvuranlar için, sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge de ayrıca istenecek. E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekiyor. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri başvuruları ise sadece Banka Şubelerinden alınacak” dedi.

EN FAZLA KONUT İSTANBUL’DA

Haberin Devamı

En fazla konutun İstanbul’a yapılacağını belirten Özelmacıklı, “250 bin konutun yüzde 20’lik kısmı yani 50 bin konut İstanbul için ayrıldı. İstanbul’da en çok konut 28 bin 340 ile Arnavutköy - Başakşehir - Esenler bölgelerinde yapılacak. 20 bin 920 konut Tuzla’da, 540 konut Çatalca’da ve 200 konut da Silivri’de yapılacak. Ankara’da yapılacak 18 bin konutun 4 bin 800’ü Sincan’da, 3 bin 800’ü Etimesgut’ta ve 3 bin 645’i Mamak’ta yapılacak. Diğer illerdeki konut sayılarına baktığımızda, 12 bin 500 İzmir'de, 10 bin Gaziantep'te, 8 bin 650'sini Bursa'da, 7 bin 500 Konya'da, 6 bin 356 Adana’da, 6 bin Şanlıurfa’da, 5 bin 200 Kocaeli’de, 4 bin 800 Diyarbakır’da, 4 bin 500 Kayseri’de, 4 bin 450 Hatay’da, 4 bin 100 Manisa’da yapılacak” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası: