Bankalar 1 Mayıs'ta açık mı, kapalı mı? Banka şubeleri hangi günlerde çalışmıyor? İşte, güncel çalışma günü ve saatleri

1dk okuma

1 Mayıs'ta bankalar açık mı, sorusunun yanıtı gündemde yer alıyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. Cumartesi ve Pazar günü bankaların kapalı olması sebebiyle gözler Pazartesi gününe çevrildi. Mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden yapılamayan bazı işlemler şubelere gidilerek gerçekleştiriliyor. Ayrıca banka şubelerinden kredi başvurusu, EFT, havale, hesap başvurusu ve diğer birçok işlem yapılabiliyor. Banka çalışma saatleri ise genellikle benzerlik gösteriyor. Peki 1 Mayıs’ta bankalar açık mı, kapalı mı? Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu? İşte, detaylar…

Haberin Devamı

Resmi tatil günlerinde kamu kurumları, okullar ve üniversiteler kapalı oluyor. Havale ve EFT işlemleri ise hesaplara geçmiyor. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden yapılan ödemeler vb. giderler resmi tatilin sona erdiği bir sonraki gün mesai saatiyle birlikte yapılmaya başlanıyor. Ancak FAST işlemleri 7/24 resmi tatil günlerinde gerçekleştiriliyor. Yeni ayın ilk gününe denk gelen 1 Mayıs’ta özellikle emekli maaşı ve diğer işlemler için bankaları ziyaret edecekler, çalışma saatlerini ve günlerini merak ediyor. Peki 1 Mayıs Pazartesi bankalar çalışıyor mu, açık mı, kapalı mı? İşte, bankalarda son durum…

1 MAYIS BANKALAR AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde hem özel bankalar hem de kamu kurumları çalışmayacak. Vatandaşların mobil bankacılık veya atm üzerinden gerçekleştirdikleri Havale ve EFT işlemleri, resmi tatil sona erdikten sonraki ilk mesai gününde hesaplara yatırılacak. Ancak Fast işlemleri, 7/24 hesaplara aktarılacak.

BANKA ŞUBELERİNDEN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

Haberin Devamı

Banka şubelerinden kredi başvurusu, hesap açma, fatura ödeme, havale, borç ödeme, otomatik ödeme talimatı, para yatırma, para çekme, mevduat ve yatırım işlemleri gerçekleştirebilir. 1 Mayıs dolayısıyla kapalı olan bankalar, müşterilerine hizmet vermeye tekrar 2 Mayıs Salı günü kaldığı yerden devam edecek.

1 MAYIS’TA NERELER KAPALI ?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü başta kamu kurumlarından olan noterler, nüfus müdürlükleri, belediyeler ve diğer birçok devlet kurumu kapalı olacak. Ayrıca okullar ve üniversiteler faaliyetlerine ara verecek. Özel sektörde faaliyet gösteren firmaların büyük bir çoğunluğu ise Pazartesi günü açık olacak.

 BANKA ŞUBELERİ ÇALIŞMA GÜNÜ VE SAATLERİ

 Bankalar hafta içi Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri müşteri kabul ediyor. Bankalar genel olarak 09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.