Aytaç Durak’tan eleştiri toplantısı

1dk okuma

ADANA’da 5 kez belediye başkanlığını kazanan ve 2010 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Aytaç Durak, ’Söyleyeceklerim Var’ isimli kitabının ilerideki baskılarda yeniden düzenlenebilmesi için eleştiri toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Moderatörlüğünü Çetin Remzi Yüreğir’in üstlendiği panelin açış konuşmasını yapan Aytaç Durak, kitabın içerisinde kaderini değiştiren en önemli 2 konunun yer aldığını söyledi, şöyle devam etti: "Bir gazeteci ’meclis üyeleri imar partisi kurmuş’ demişti. Ben dememiştim. Bana fatura edildi. Adana’da yönetim değişikliğine kadar gitti bu sarsıntı ve yakın tarihte bir başka gazeteci arkadaşımız yine 2 satır yazıyla değindi. Dedi ki ‘Bu kitap Adana’nın son 5 yılına ışık tutan tek kitaptır, bundan sonra tekrar yazılamayacak bir kitaptır’ dedi. O halde madem ki bu tepkiler olacak, bunun tarihi belgesel olabilmesi için hatasız ve kusursuz olması lazım. Sivil toplum kuruluşlarını, özellikle meslek odalarının hepsini ziyaret ettim. ‘Konuşacaksanız bu kitap üzerinden konuşacaksınız. Aytaç Durak bundan sonra gündem olmayacak, bu kitap olacak’ dedim."

’BENİM KAPIM VATANDAŞA KAPALIDIR’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Aytaç Durak ile ilgili anılarını anlattı. Siyasette görev üstlenmek isteyen tüm siyasetçilerin kitabı okuduktan sonra ders çıkaracağına inandığını söyleyen Başkan Sözlü,"Eleştirisini yapabilmek için bile bu kitabı okumak lazım. Aytaç Durak kendi doğruları olan bir siyasetçidir" dedi.

Konuşmaların ardından Şehir Plancısı Öner Mersinligil, Gazeteci Nurettin Çelmeoğlu, Çukurova Üniversitesi Çevre Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer ve Eski İmar Müdürü Ali Fakılar, Aytaç Durak ile ilgili anıları ve kitaptan anekdotlar paylaştı, soru-cevap bölümü ile sonlandı..

Haberle ilgili daha fazlası: