Usta şeflerin usulüne uygun tedarik sırlarını keşfedin!

1dk okuma

Mutfakta harikalar yaratan şeflerin en doğru ve kaliteli gıda ürünlerini nasıl tedarik ettiğini merak ettiniz mi hiç? Gastronomi dünyasında kalıcı olabilmek için her şefin bilmesi gereken gıda tedarik prensiplerini gelin adım adım keşfedelim!

Haberin Devamı


Başarılı mutfakların vazgeçilmezi: Yerel ürünler
Türk mutfağının zengin tariflerini en iyi şekilde tabağa koyabilmek için oldukça titiz çalışmalar yapan şefler, mutfağın ruhuna uygun yerel ürünleri tercih ederler. Kökleri bu topraklarda olan yemeklerin yine aynı coğrafyada yetişen ürünlerden beslenmesi, tarifi eşsiz kılan nüansları içeriğe katar ve tabaktaki lezzet bu sayede en rafine haline ulaşır.


Lezzette kaliteyi korumak için: Standartlara uygun gıda üretimi
Profesyonel bir mutfakta harikalar yaratmak şefin maharetine bağlı olduğu kadar, doğru standartlar içinde hassasiyetle üretilmiş gıda ürünlerine de bağlıdır. Uyguladığı tarifte her defasında aynı lezzeti yakalamak isteyen şefler, kalitesi daha önceden garanti edilmiş ürünler kullanmayı prensip edinir. En iyi olmak sadece bir defa için değil; ustanın elinden çıkan her tabak için önemlidir.


Haberin Devamı

Üretimden sofraya kadar kalıcılık: Sürdürülebilir modeller
Tarladan, mandıradan veya denizdeki bir ağdan başlayıp, sofradaki o mükemmel tabağa kadar uzanan dev bir tedarik zincirinin her halkası, başarılı bir mutfak deneyimi için aynı öneme sahiptir. Gastronomi üzerine emek harcayan her şef ve her yönetici, baştan sona sürdürülebilir olan ve birbirinin devamlılığını destekleyen tedarik modelleri ile çalışmaya özen gösterir. Başarılı bir tabağın ortaya çıkabilmesi, ancak doğayla barışık bir üretim planlaması ile mümkün olabilir.


Şefin kırmızı çizgisi: Her zaman en taze ve en güvenli ürünler
Eğer bir maestro gibi mutfakta devleşen şeflerin vazgeçilmez sırrın merak ediyorsanız, her zaman en taze gıda ürünlerine, en güvenli yöntemle ulaşabilmeleri diyebiliriz. Besin değerini kaybetmeden, her aşaması kontrol edilen güvenli stoklama ve ambalajlama yöntemleri ile korunan ürünler, doğru zamanda ve doğru tarif için her an şeflerin hizmetindedir.

Haberin Devamı

Mutfaklar için ürün tedariğinin tüm aşamaları en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş kriterler doğrultusunda gerçekleştirerek, en kıymetli ürünleri en doğru şartlarda şeflere sunan Metro Türkiye, “Metro Usulü” manifestosu ile gastronomi dünyasında büyük fark yaratıyor. Türkiye’nin ilk Gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri ile ürünlerin performansını, tadını, yapısını ve kokusunu bizzat test eden Metro Türkiye, özenle seçilen bu ürünleri raflarına getirerek profesyonel mutfakların şefleri ile buluşturmaya başladı. “Metro Usulü” ürünler ile ilgili tüm detayları öğrenmek ve hemen keşfetmek için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası: