1. Takeda’nın hasta güvenliliği konusundaki bakış açısını ve çalışmalarını kısaca özetleyebilir misiniz?
Takeda olarak hastaları her zaman merkezde tutarak küresel ve yerel düzenleyici yükümlülüklerimizi titizlikle yerine getiriyor, hastalarımıza olan güven temelli bağ ile 80’den fazla ülkede faaliyet gösteriyoruz. Hasta odaklı yaklaşımımız ve güçlü farmakovijilans faaliyetlerimiz ile hasta sağlığını koruma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Hasta güvenliğinin sağlanmasında en kritik noktalardan birinin tanı olduğunu vurgulayarak tanıya bağlı riskleri azaltmak için sağlık profesyonelleri arasında en güncel tıbbi bilgilerin yaygınlaştırılmasını, tanı süreçlerinde multidisipliner yaklaşımların uygulanması yanında daha doğru ve erken tanıyı kolaylaştıran teknoloji ve araçların kullanılmasını son derece önemsiyoruz.
2. Takeda bünyesinde hasta güvenliliği odaklı çalışmalar hangi birim tarafından yürütülüyor?
“Daha Sağlıklı, Daha Parlak Bir Gelecek” ilkesiyle hastaların yaşam kalitesini artırmak için yenilikçi tedavi yöntemleri geliştirirken yürütülen tüm çalışma ve hizmetlerimizin merkezine hastaları ve hastaların güvenliliğini alıyoruz. Hasta güvenliliğine olan bu kalıcı bağlılıkla 243 yıldır faaliyet gösteren firmamızın çatısı altındaki Global Hasta Güvenliliği ve Farmakovijilans Bölümüne bağlı çalışan 300’den fazla profesyonel var.
3. Hasta Güvenliliği ve Farmakovijilans birimini anlatabilir misiniz?
Takeda’da Hasta Güvenliliği ve Farmakovijilans Birimi, Küresel Takeda Araştırma ve Geliştirme Birimi’nin ayrılmaz bir parçası olarak doğrudan Takeda üst yönetimine bağlı görev yapıyor. Hasta güvenliliğine ilişkin regülasyonlara uygun, çevik ve inovatif yaklaşımların benimsendiği bir şekilde farmakovijilans faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu birimde, klinik araştırmanın başlangıcından ilaçların onaylanmasına kadar ve ilacın devam eden yaşam döngüsü boyunca hasta güvenliliğini takip eden profesyoneller görev yapıyor.
4. Hasta güvenliliği kapsamında yürüttüğünüz farkındalık çalışmaları nedir?
Dünya Sağlık Örgütü’nün, global hasta güvenliliği aksiyon planı çerçevesinde 5 yıl önce 17 Eylül’ü Dünya Hasta Güvenliliği Günü olarak ilan etmesi ve hastalar için sağlık alanında global ölçekte yaşanılan sorunlara dikkat çekmesi bizim için son derece kıymetli. Dijital odaklı bir kurum olarak, sağlık profesyonellerine en güncel gelişmeleri kolaylıkla takip edebilecekleri içerikleri çeşitli kanallar aracılığıyla sunuyoruz. Bu faaliyetlerin yanı sıra erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmalarımıza devam etmeyi planlıyoruz.
C-ANPROM/TR/CORP/0233
İlandır