Adana’da Basın Konseyi seminerleri başladı

1dk okuma

BASIN Konseyi, Adana’daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nde gazetecilik, basın hukuku ve medya politikalarını ele alan seminer düzenlemeye başladı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ilki ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Öğrenci ve akademisyenlerle gazetecilerin ilgi gösterdiği etkinlikte Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, ’Haber Yazma Teknikleri’ konulu sunum yaptı. Deneyimlerinden söz eden Pınar Türenç, "40 yılı geride bırakan bir gazeteci olarak çok büyük aşamalardan geçtik, habercilik, iletişim, teknolojik imkanlar anlamında. Geldiğimiz noktada iletişim öğrencisi olmak kolay değil. Bu yola hazır mısınız?" dedi.

’GAZETECİLİK ÖZGÜR BAKIŞ İSTER’

Haberciliğin temel unsurlarından örnekler verip öğrencilere sorular yönelten Türenç, şunları kaydetti:

"Habere dokunabiliyor musunuz, insana dokunabiliyor musunuz? Bunu başarmak önemli. Radyo, televizyon, dergi, internet alanında gazetecilik yapılıyor. Hangi alanı seçeceğiniz önemli. Özgür medyanın elemanı olmak önemli. Gazetecilik özgür bakış, özgür yaklaşım ve haberi özgürce yazabilmek demek ama bugünkü Türkiye’den örnekleme yaparsak özgürce gazeteyi dağıtmak da önemli. Tarafsızlık, gerçeklik, güvenirlilik habercilikte istenilen şeylerdir. Türk basını şimdi geriye doğru adımlar atıyor, zor dönemler geçiriyor ama bu dönemler de mutlaka geçecek. Gazeteciler tutuklanıyor, gazetelere kayyumlar atıyor. Gazeteciler işsiz kalıyor. Bu vahim bir durum ama aydın öğrenciler sahaya çıktığında çok daha özgür bir basın ve Türkiye olacak."

12 MAYIS’A DEK SÜRECEK

Aynı etkinlikte gazeteci Misket Dikmen ise ’Haberciliğin Sınırları’ konulu sunum yaptı. Sunumların ardından öğrenciler Pınar Türenç ve Misket Dikmen’e plaket ve çiçek verdi. ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu da konuklarına teşekkür etti. Seminerler kapsamında 17 Mart’ta Adanalı ünlü avukat Turgut Kazan dinleyicilere, ’Basın Hukuku-Ombudsmanlık’ konulu sumun yapacak. 21 Nisan’da Doğan Satmış, ’Yeni Medyada Etik Sorunlar’, Tülay Öçten, ’Radyo TV Haberciliği’ ve Ümit Aslanbay da ’Siyasi Habercilik’ konusularında görüşlerini paylaşacak. 5 Mayıs’ta Bahattin Yücel, ’Turizm Haberciliği’ ve Mehmet Emin Güzbey de ’Sağlık haberciliği’ hakkında düşüncelerini aktaracak. Etkinliğin kapanışı ise 12 Mayıs’ta Başar Yaltı’nın ’Habercilikte Kamu Yararı’, Kenan Akın’ın ’Haberde gerçek nedir?’ ve Muzaffer Baca’nın ’AB ve Medya politikaları’ konusundaki seminerleriyle gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası: