Altıntopların dolandırılma davası sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Altıntopların dolandırılma davası sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 15:29

Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşleri dolandırdıkları iddia edilen, aralarında Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan'ında bulunduğu 3 sanığın yargılandığı davada, savcı hazırladığı mütalaayı mahkemeye sundu.

Savcı mütalaasında, sanıklar Cemile Aylin Arslan'ın ve Hakan Gücün'ün "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 5 yıldan 17 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. Savcı, Semira Aydınay'ın, Altıntop kardeşleri dolandırdığına dair, kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediğinden beraatini talep etti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan Cemile Aylin Arslan, Semira Aydınay ve Hakan Gücün katılmazken, taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

"ŞİKAYETÇİLER VE SANIKLAR YÜZLEŞTİRİLSİN"

Tutuksuz sanıklardan Cemile Aylin Arslan'ın avukatı, duruşmada şikayetçi Hamit ve Halil Altıntop'un ve sanıklarla yüzleştirilmesini istedi. Mahkeme heyeti, şikayetçilerin ve sanıkların yüzleştirilme talebine geçen celse red kararı verildiğini hatırlattı.

"ZARARIMIZ KARŞILANMADI"

Milli futbolcular Hamit Altıntop ve Halil Altıntop'un avukatı Mehmet Sundur Deniz, "Zararımız karşılanmadı. Şikayetimiz devam etmektedir. Ayrıca sanıklar aleyhine tazminat davası açtık" dedi.

"MİLLENNİUM BANK'TA HESAP AÇTILAR"

Savcı Orhan Erbay mahkemeye sunduğu mütalaasında, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin, Almanya'da futbolcu olduklarını aynı zamanda Türk Milli Futbol Takım'ında oynadıkalarını belirtti.

Savcı, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin milli takımda oynamalarından dolayı adlarına primlerin yatırılması için 2005 yılı içerisinde Millennium Bank'ın Etiler Şubesi'nde hesap açtırdıklarını hatırlattı. Mütalaada, sanıklardan Cemile Aylin Arslan Futbol Fedarsyonunda Milli Takım Teknik Direktörü sekreteri olarak çalıştığını ve Altıntop kardeşlerle bu şekilde tanıştığı belirtildi.

ALTINTOP KARDEŞLERİN PARALARINI ÇEKMEYE KARAR VERDİLER

Mütalaada, sanıklardan Hakan Gücün ve Cemile Aylin Arslan'ın, şikayetçilerin hesabına yatan paraları birlikte çekmeyi kararlaştırıkları ifade edildi. Mütalaada, bankadan fedarasyona gelen bilgi formlarından, Hamit ve Halil Altıntop'un kimlik bilgilerine sanıkların bu şekilde hakim oldukları anlatıldı. Mütalaada, sanıklardan Hakan Gücün'ün daha sonra bankanın çağrı merkezini arayarak Halil ve Hamit Altıntop'a ait hesap şifrelerini oluşturdukları ve onaylattıkları ifade edildi.

"PARALARI PAYLAŞTILAR"

Sanık Hakan Gücün'ün 25 Mayıs 2006 ve 22 Aralık 2006 tarihleri arasında Halil Altıntop'un hesabından çektiği 120 bin 150 TL'yi tanıdıklarının hesabına aktardığı ifade edildi. Sanık Hakan Gücün'ün 9 Mayıs 2006 ve 20 Nisan 2007 tarihleri arasında Hamit Altıntop'un hesabından çektiği 307 bin 400 TL'yi çeşitli vesilelerle tanıdığı kişilerin hesabına aktardığı anlatıldı. Mütalaada, başka hesaplara aktarılan bu paraların daha sonra sanıklar Cemile Aylin Arslan ve Hakan Gücün arasında paylaştıkları ifade edildi.

SEMİRA AYDINAY'IN BERAATİ İSTENDİ

Savcı, Semira Aydınay'ın, Altıntop kardeşleri dolandırdığına dair, kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediğinden beraatini talep etti.

İKİ SANIĞIN, "NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK" SUÇUNDAN 17 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcı, sanıklar Hakan Gücün ve Cemile Aylin Arslan'ın "nitelikli dolandırcılık" suçundan 5 yıldan, 17 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. Sanık Hakan Gücün'ün yakalanamadığını hatırlatan savcı, sanığın yakalamalı halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme sanık avukatının mütalaaya karşı savunması hazırlaması için duruşmayı erteledi.

İddianamede, şüphelilerin fikri ve maddi dayanışma içerisinde zincirleme olarak bilişim sistemlerini ve bankayı aracı kılmak suretiyle haksız yarar elde ederek dolandırıcılık suçunu işledikleri belirtilerek, 2,5 ile 12'şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!