Alonso'dan Vettel'e övgü

Güncelleme Tarihi:

Alonsodan Vettele övgü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 10:23

Fernando Alonso, Sebastian Vettel ve Red Bull'un, bu sezon bulundukları pozisyonu hak ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Turkiyef1.com'un haberine göre Alonso, sezonun bitimine 6 yarış kala 112 puan gerisinde bulunduğu Vettel'in bu yıl "en iyisi" olduğunu belirterek, en iyi araca sahip olmasına rağmen Alman pilotun tüm koşullarda çok güçlü olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Singapur'da gazetecilere konuşan İspanyol pilot Vettel'in, "olağanüstü" sürdüğünü söyleyerek, "Bu yıl hiç hata yapmadı veya çok az hata yaptı. Geçtiğimiz yıl daha büyük bir şansa sahipti, Red Bull geçtiğimiz sezon çok üstündü. Fakat bazı yarışlarda sıkıntılar yaşamışlardı" dedi.

Red Bull'un 2011 sezonunda, daha önce yaşadığı tüm problemleri aştığını ifade eden Alonso, "Araç, geçen seneki kadar hızlı. Vettel tüm yarışları tamamladı. Tüm yarışlarda finiş gören tek pilot o sanırım. Buna ilaveten çok, çok iyi gidiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Alonso, "Üstün bir araca sahip olduğunuzda pole pozisyonu kazanmak veya yarış kazanmak kolay, fakat bu yıl Kanada veya Silverstone gibi koşulların aldatıcı olduğu bazı yarışlar oldu. Ancak Vettel sıralamadan mükemmel bir tur çıkarmayı, starttan sonuna kadar mükemmel bir yarış çıkarmayı başardı" dedi.

Alonso, "Genel olarak en iyi pilot oldu. En iyi takıma ve en iyi pakete sahip oldu. Dolayısıyla şu an oldukları pozsiyonu hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu arada bu yıl şampiyonluk umutlarının sona erip ermediği sorulan Alonso, "Evet" cevabını verdi.

Son üç yılda Singapur'da iki kez podyumun tepesine çıkan İspanyol pilot, bu hafta sonu da güçlü bir yarış çıkaracaklarını ancak Red Bull ve McLaren'ı yenmenin hiç de kolay olmayacağını söyledi.

Alonso, "Singapur, pistin rekabetçi olduğumuz Monte Carlo'ya benzeyen özellikleri nedeniyle, geriye kalan yarışlarda kazanma şansımızın en yüksek olduğu yarışlardan biri" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!