Almanya toparlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya toparlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

İran Milli Takımı'nda Alman 1. Ligi'nde oynayan üç futbolcu var; Bagheri, Azizi ve Ali Daei. Böylesine bir takım karşısında, Alman Milli Takımı'nın rakibini sürklase etmesi, onlarla kedinin fare ile oynadığı gibi oynaması, ilk maçlarında oldukça zorlanmalarına rağmen yavaş yavaş toparlandıklarını gösteriyor. Klinsmann'ın yanında oynayan Bierhoff gerçekten çok iyi bir futbolcu. Yugoslavya maçında beraberlik golünü attı, dün de Alman Milli Takımı'na galibiyet kapısını açtı. Alman Milli Takımı'nda dün Haessler, Matthaeus, Kohler ve Klinsmann hep birlikte oynadılar; bunlar Alman Milli Takımı'nın 30 yaşın üzerindeki futbolcuları. Ben de dahil, tüm Alman basını ‘‘Bu futbolcular nasıl oynar?’’ diye Vogts'a yüklendik. Ama dün akşam gördük ki, bu saydığım dört isim Alman Milli Takımı'nın yanlarında oynayan Bierhoff, Worns, Tarnat ile birlikte kurtarıcısı oldular.

Almanya, turnuva takımı

İran Milli Takımı'nın ben kalecisi Abedzadeh'i beğendim. Gollerde yapacağı hiçbir şey yoktu. Dikkat ettiyseniz hava toplarında zamanlaması çok iyiydi. Klinsmann'ın Bierhoff'un kafa toplarında fevkalade dikkatli hareket ederek, toplara müdahale etti ve yakaladı. Alman Milli Takımı'nın özelliği şu: Fizik güçleri her zaman rakipten üstün. Dün de Matthaeus, Haessler, Tarnat ve Heinrich'ın teknik güçleriyle rakibe üstünlük sağlayınca, İran için yapacak bir şey kalmadı.

Alman Milli Takımı turnuva takımı diyorduk, bunu yavaş yavaş ispat ediyorlar. İnanıyorum bundan sonra da yollarına devam edecekler. Futbol oyununda tabii ki güçlü güçsüzü büyük bir şanssızlık olmazsa yenecek. Dün gözüken gerçek şuydu: 10 maç üst üste oynasalar, Alman Milli Takımı, İran Milli Takımı'nı yenecek güçte. O zaman kazananı alkışlamak lazım.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!