Almanya Real Madrid'e hiç yaramıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Real Madride hiç yaramıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 10:04

İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid’e, Almanya deplasmanları uğursuz geliyor.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Liginde hafta içi Borussia Dortmund ile deplasmanda karşılaşacak olan İspanyol temsilcisi bugüne kadar 23 kez gittiği Almanya’dan sadece 1 kez galibiyetle dönebildi.Bu ziyaretlerin 16’sından mağlubiyetle ayrılan Real Madrid, 6 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrılmayı başardı.

Tek galibiyetini 2000/01 sezonunda Bayer Leverkusen’e karşı 3–2 alan ekipte golleri Roberto Carlos (2) ve Guti Hernandez kaydetti.

1-FC Kaiserslautern 5–0 Real Madrid
1981/82 UEFA Kupası çeyrek final
Real Madrid ilk farklı mağlubiyetini Kaiserslautern maçında aldı. UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında rakibi karşısına 2-0’lık avantajla çıkan Eflatun Beyazlılar sahadan 5-0 gibi beklemedikleri bir skorla ayrılarak kupaya veda ettiler.

2-VfL Borussia Mönchengladbach 5-1 Real Madrid
1985/86 UEFA Kupası üçüncü tur
Los Galacticos için, Fenerbahçe’nin bu yıl UEFA Avrupa Ligindeki rakiplerinden M.Gladbach’ın ayrı bir yeri bulunuyor. 1985 yılında 65 bin kişiye karşı oynanan maçta, tam 5 gol yiyerek sahadan bir kez daha mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

3-Bayern Münih 4-1 Real Madrid
1999/00 UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur grup aşamasında
Alman Panzeri Bayern Münih, Bernabeu’da 4-2 yendiği rakibini evinde de 4-1 yenerek tarihi bir başarının altına imzasını atmıştı o yıllarda. Henüz 4.dakikada sahneye çıkan Mehmet Scholl’a Elber ve Zickler eşlik edince Bayern bir kez daha sahadan 4 farklı galibiyetle ayrılmayı bildi.

4-Bayern Münih 2–1 Real MadridÂ
2000/01 UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final
İki ekip gruptan çıkmayı başardıktan sonra bu kez yarı finalde bir kez daha karşı karşıya geldi. Real Madrid bu kez evinde kazanmış ancak Almanya’da oynayacağı maç için oldukça tereddütlüydü. Almanların 2 golüne karşılık bu kez 1 gol atmayı bilen Real final biletini alırken, aynı sezon kupaya ulaşan taraf oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!