Almanya Kupası kuraları çekildi

Güncelleme Tarihi:

Almanya Kupası kuraları çekildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 09:36

18 Almanya 1. Lig ekibi ile 18 Almanya 2. Lig takımı yanında 28 amatör takım katıldığı Almanya kupasında ilk tur maçların kura çekiminde BAK Ankaraspor Bundesliga ekibi Mainz 05 ile eşleşti.

2010 şampiyonu Bayern Münih Hamit Altıntoplu kadrosuyla deplasmanda amatör 5. lig ekibi Germania Windeck., Mesut Özil'li geçen sezonun kupa finalisti Werder Bremen ise 3. lig ekibi Union Berlin ile deplasmanda karşılaşacak.

Almanya 2010/2011 sezonu Federasyon Kupası'nda ilk tur müsakalarıyla futbol heyecanı başlıyor. İlk turda eşleşen 64 takım 13 -16 Ağustos Ağustos tarihleri arasında yapılacak karşılaşmalarda 2. tura geçmek için kıyasıya mücadele verecek. Bu sezon Berlin Kupasını kazanarak Almanya Kupasına katılma hakkını elde eden BAK Berlin Ankaraspor Almanya 1. Lig ekibi Mainz 05 ile eşleşti. Bayer Leverkusen' in kaptanı Simon Rolfes ile Hamburg' un Almanya Bayan Milli takımı futbolcusu Kim Kulig'in çekilişini yaptığı kura da Berlin Ankaraspor sahasında Mainz'ı ağırlayacak. Geçtiğimiz sezon Berlin Oberliga'da BAK Ankaraspor 42 puanla 10. sırada sezonu kapamıştı. Mainz ise Bundesliga'da 47 puan toplayıp ligi 9. sırada tamamlamıştı.

HAMİT'Lİ BAYERN WİNDECK DEPLASMANINDA

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2009/2010 sezonu finalinde Mesut Özilli Werder Bremen' i 3-0'lık farklı skorla yenerek Almanya Kupası'nı 15. kez kazanan Bayern Münih 3. lig ekibi Germania Windeck ile deplasmanda oynayacak. Geçen sezon ilk turda Schalke 04'le eşleşen Almanya amatör Oberliga ekibi Germania Windeck bu yılda Bayern Münih'i Köln Rhein Energie Stadı'nda ağırlayacak.Geçen sezon başarılı bir performans çizen Nuri Şahin takımı Borussia Dortmund 3. Lig ekibi Wacker Burghausen deplasmanında 2. tura çıkmak için mücadele verecek.

MESUT ÖZİL'Lİ BREMEN AHLEN'E GİDECEK

Alman milli Mesut Özilli Werder Bremen Rot Weis Ahlen deplasmanına çıkacak. Kupayı 6 kez kazanan Bremen. geçen sezon 2.lig'den 3 . lige düşen rakibi Ahlen karşsısında favori. Yine Alman milli Serdar Taşçı'lı Cacau'lu ve kadrosuyla VFB Stuttgart'ta 3. Lig ekibi SV Babelsberg amatör deplasmanına gidecek. Amatör 5. Lig ekibi Eintracht Trier sahasında genç yetenekler İlkay Gündoğan ve Güngör Kaya'nın formasını giydiği Almanya 1. Ligi'nde relagasyon maçında kalmayı başaran FC Nürnberg'i ağırlayacak. Regionalliga (4. Lig )ekibi SV Wilhelmshaven'de Michael Skibbe'nin çalıştırıdığı ve Ümit Korkmaz, Selim Teber ve Cenk Tosun ve Halil Altıntop'un forma giydiği Eintracht Frankfurt'u konuk edecek.

EREN DERDİYOK VE BURAK KAPLAN'IN HEDEFİ 2. TUR

Almanya 5. lig ekibi(Oberliga) Pirmasens'te Jupp Heynkes'in teknik direktörlüğünü yaptığı ve Eren Derdiyok ile genç yetenek Burak Kaplan'lı kadrosuyla geçen yılın başarılı ekibi Bayer Leverkusen'i konuk edecek. Almanya 3. Ligi'ne bu sezon yükselen VFR Aalen'de sahasında güçlü Schalke ile karşı karşıya gelecek. 4. Lig takımı Torgelower SV Greif 'da - Tunay Torun ve Tolgay Arslan'ın kadosunda olduğuğ güçlü Bundesliga ekibiHamburger SV ile evinde karşılaşacak. Taner Yalçın ve Mondragon'un formasını giydiği FC Köln'de yine amatör ekiplerden ZFC Meuselwitz (4.lig) ile deplasmanda karşılaşacak.

FİNAL 21 MAYIS 2011'DE BERLİN'DE

2. tura yükselen 34 takım kura ile eşleşerek 26-27 Ekim 2010 tarihlerinde yapılacak maçlarla 16 takıma kalacak. 21-22 Aralık 2010 tarihlerinde yapılacak maçlar sonunda ise çeyrek finale yükselen 8 takım belli olacak. 25 ve 26 Ocak 2011 tarihlerinde oynanacak olan çeyrek final müsabakalarında başarılı olan 4 takım 1 ve 2 Mart tarihlerinde yarı finalda karşılaşacaklar. Almanya Kupası'ında final maçı ise 21 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Kuradaki eşleşmeler:

SV Sandhausen - FC Augsburg

Schwarz-Weiß Essen - Alemannia Aachen

SV Wilhelmshaven - Eintracht Frankfurt

SpVgg Elversberg - Hannover 96

Germania Windeck - Bayern Münih

Hallescher FC - Union Berlin

FK Pirmasens - Bayer Leverkusen

FC Ingolstadt - Karlsruher SC

Eintracht Trier - 1. FC Nürnberg

TuS Koblenz - Fortuna Düsseldorf

Wacker Burghausen - Borussia Dortmund

SV Babelsberg - VfB Stuttgart

FC Oberneuland - SC Freiburg

SC Fullendorf - Hertha BSC

Rot-Weiß Ahlen - Werder Bremen

Torgelower SV Greif - Hamburger SV

VfB Lübeck - MSV Duisburg

FSV Frankfurt - SC Paderborn

SC Verl - 1860 München

Preußen Münster - VfL Wolfsburg

Eintracht Braunschweig - Greuther Fürth

VfR Aalen - Schalke 04

Hansa Rostock - 1899 Hoffenheim

Victoria Hamburg - Rot-Weiß Oberhausen

VfL Osnabrück - 1. FC Kaiserslautern

Erzgebirge Aue - Borussia Mönchengladbach

Chemnitzer FC - FC St. Pauli

BERLİN ANKARASPOR KULÜBÜ- Mainz 05

ZFC Meuselwitz - 1. FC Köln

Jahn Regensburg - Arminia Bielefeld

Kickers Offenbach - VfL Bochum

TuS Heeslingen - Energie Cottbus

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!