Almanların efsanevi kaptanı öldü

Güncelleme Tarihi:

Almanların efsanevi kaptanı öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2002 15:07

Alman Milli Takımı 1954 yılında ilk kez Dünya Kupası'nı kazandığında kaptanlığını yapan ünlü futbolcu Fritz Walter, dün 81 yaşında öldü.

Haberin Devamı

''Bern Kahramanları'' diye anılan dönemin Alman Milli Takımı, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez dünya kupasına katılmıştı. Alman takımı, İsviçre'nin Bern kentinde oynanan final maçında, yıldızlar topluluğu Macaristan Milli Takımı'nı 3-2 yenerek kupayı ülkesine götürmüştü.

O sırada 33 yaşında olan, orta alanda ileriye dönük oyun kurucu olarak görev yapan Fritz Walter, takımı 10 dakika içinde iki gol yiyip geriye düştükten sonra sahneye çıktı ve oyunun kaderini değiştirdi. Maçta kardeşi Ottmar da oynuyordu. Fritz ve Ottmar Walter, dünya kupalarında birlikte oynayan ilk kardeşler olarak da futbol tarihine geçtiler.

Futbolu bırakana kadar Kaiserslautern'de oynayan Fritz Walter, iki de lig şampiyonluğu yaşadı. Walter, Uwe Seeler ve Franz Beckenbauer ile birlikte Almanya'nın efsanevi kaptanlarından biri olarak anılıyordu.

ALMAN TAKIMI SİYAH BANTLA ÇIKACAK

Almanya, Fritz Walter anısına cuma günü ABD ile yapacağı çeyrek final maçına siyah bantla çıkacak.
  Â
FIFA Sözcüsü Keith Cooper, Walter'in Alman futbolunun en büyük kahramanlarından biri olduğunu belirterek, ''O büyük bir futbolcu ve büyük bir insandı. Tabii ki Almanya, siyah bantla oynayacak'' dedi.

Almanya Futbol Federasyonu BaÅŸkanı Gerhard Mayer Vorfelder de Walter'ın Alman futbolunun idolü olduÄŸunu kaydederek, yalnızca futbolda deÄŸil, onun sembol bir insan olduÄŸunu, Alman milletinde boÅŸluÄŸunun hissedileceÄŸini belirtti.  Â

Alman Milli Takımı'nın kalecisi Oliver Khan da Fritz Walter'ın kaptanlığını yaptığı 1954'deki takımla şu andaki takım arasında bir parelellik olduğunu belirterek, ''O zaman da kimse Almanya'nın şampiyon olacağını tahmin etmiyordu. Belki şimdi biz de şampiyon olacağız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!