Allah akıl fikir versiiiiiiin

Ahmet Altan’ın, her zamanki gibi yumruk yumruğa geçmiş bir CHP kurultayından sonra kaleme aldığı bir yazıda kurduğu bir cümle var ki ne zaman CHP lideri Deniz Baykal , partiyi elceğizleriyle ve itinayla düşürdüğü -beterin beteri- durumdan nafile- sıyırma çabalarında popülizmin dalağını yaran bir "fikir" öne sürse, aklıma düşüyor.

Şöyle demişti Altan: "Siyasi partiler genellikle iktidardan düşer. Bizim CHP galiba ’muhalefetten düşen’ ilk parti olacak."

Yazının temposu pek düşeyazıyor ama maalesef, mevzu, "düşmekten" geçiyor.

Efen’im, Deniz’imiz Baykal’ımız yine "konuştu..."

Siyasetçi dediğin mazlum edebiyatından prim yapar ya, sözkonusu takımlar da güya mazlum ya, Deniz Baykal da Samsunspor ve Diyarbakırspor Süperlig’den düşmesin diye, "Ligden düşme prosedürü kaldırılsın" şeklinde dáhiyane bir öneri şeyedegeldi.

Ben bunu Baykal’ın ağzından birebir televizyonda filan duymadığım, haberini okuduğum için ilk etapta inanamadım. Ama buyurdu(ymuş): "Ligden takım düşmesin."

Uykuyla uyanıklık arasındaki o arafta, bir illüzyonun kucağındaymışım da; tombik yanaklı, çipil gözlü, kesinlikle sakalsız, niye olduğunu anlamaktan aciz olduğum ama öyle anılan bir "genç görünümlü" dede; "Ligden düşülmesiiin; hadi hükümetten bir düşüş düştük, kalkamıyoruuuuuz; bari muhalefetten düşülmesiiiiiiiin" şeklinde dile geliyormuş gibi geldi.

Oysa gerekçeleri sağlam(!); hamaset gani ama olsun yani: "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a ayak bastığı bir ilin takımı Samsunspor’un 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 87. yıldönümünde (87’de özel bir keramet olsa gerek???) küme düşmesi bizi de üzer. Samsunspor’un düşecek olması şaibeler ve hakem hatalarından kaynaklandığından dolayı Süper Lig ’den küme düşmenin bu yıl için kaldırılması ve ligdeki takım sayısının artırılması için 155 milletvekilimizle derhal TBMM’ye kanun teklifi vereceğiz."

Şu işe bakın ki, iktidar ve muhalefet, ne hikmetse aralarda sıralarda çıkar sokağından geçen hemfikirlerde buluşabiliyorlar. Meselá bu "fikir" AKP Diyarbakır milletvekili İrfan Yazıcıoğlu’ nun pek hoşuna gitti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e mektup yazıp Diyarbakırspor’un düşürülmemesi gerektiğini söyledi. Onun da gerekçeleri sağlam; hamaset bittabi gani: Diyarbakırspor , yoksulluk, terör ve şiddeti futbol sayesinde unutuyormuş. En az bu yıl, ligden düşmesinmiş...

Benim de vatandaş olarak şöyle bir fikrim var. Şöyle bir lig oluştursunlar: Fasülyecikten oynayanlar...

Ha, tabii şöyle de bir şey var esasında di mi? O bölgelerde, celállendiğinde sahasını cehenneme dönüştüren bir halkın yegáne avuntusunun, "mazlum" olduğu için kucağına oturtulmuş bir lig "idame"si olmaması gerekiyor. Onun yerine o halkın karnının tok, sırtının pek olması gerekiyor. Hayatından hoşnut olduğu için herhangi bir konuda böylesi çişli bir ianeyi kabul etmemesi gerekiyor. Pardon? Neydi? Sorumlular bunu beceremiyor mu? E, iyi, babaları cici top da almamış ama fasülyecikten futbol oynasınlar...

Yumuşak yumuşak... Aman kimse düşmesin.
Yazarın Tüm Yazıları