Ali Sami Yen topçusu

YİNE bir deplasman yine sürpriz. Rijkaard bu sürprizleri yapmak için bilerek deplasmanı seçiyor galiba. Nonda’nın dizleri 3 maç üst üste oynayamayacak kadar kötü olduğundan mıdır, yoksa performansından mıdır, yine kesik yedi.

Haberin Devamı

Biz de idman topçusu” diye bir tabir vardır. İdmanlarda süper olan adam bir bakarsın maçlarda yokları oynuyor. Nonda da acaba Ali Sami Yen topçusu mu oldu?

Orhan Ak uyandırdı

Galatasaray son dönemlerde gördüğüm en kötü, en kabullenmiş, en öylesine başlangıcı yapınca kendine getirme işi eski oyuncusu Orhan Ak’a düştü. Galatasaray iyi gitmediği bu dönemi işi en sıkı tutması gereken maçlarla geçerken bu başlangıç ve oyun inanılır gibi değildi. Böyle temposuz, zevksiz bir ilk yarıda 3 gol ancak bariz hatalarla olurdu öyle de oldu. Sezon başında duran top potpurileri sunan Galatasaray şimdilerde eski günlerine dönüp duran toptan golleri yemeye başladı. Yenilen 2 golde de kafa vurulan yerde olması gereken Caner sanki Galatasaray’ın oyuncusu değil gibiydi.
Bir bek bindirme yapamayabilir, iyi orta yapamayabilir, tekniği iyi olmayabilir ama asıl işi olan defansı yapmıyorsa,mücadele etmiyorsa ve pozisyonları arkadan seyrediyorsa yetenekli ve gelecek vaadeden biri olması hiç önemli değil; bunları yapmayanın geleceği de olmaz zaten.

Haberin Devamı

G.Saray hazır değildi

Ya defansın ofsayt taktiği ve adam paylaşmadaki hataları... Gökhan yoktu, Hakan yerinde oynamadı denilebilir. Bu gollerin ve oyunun tek açıklaması var. Galatasaray maça hazır değildi. Bir de bu takımdan Rijkaard’ın cezalısı Keita’ı çıkarın, Galatasaray kaleye zor giderdi.
Keita Galatasaray’ı rakip alana taşıyan tek oyuncu idi. Rijkaard, Keita konusunda biraz kapris yaptığını kabul etmeli. Rakip kaleye bu kadar dikine ve çabuk giden bir adamı kenarda tutmak olsa olsa rakip hocaların isteği olur. Fakat cezası bitmeyen bir oyuncu daha var. Ayhan. Haftalardır yazıyorum; Ayhan bu takımın orta sahasının vazgeçilmez oyuncusudur.

Rijkaard seyrediyor

GALATASARAY, temposunu ve özgüvenini kaybetmiş. Keita ve Kewell’ın ekstra oyunu ile kazanılan bu maç bir şeyleri örtebilir ama gerçekler dimdik Galatasaray’ın karşısında bekliyor. Galatasaray’ın kötü iken iyi görünmesini sağlayan sedece bir direkti. Eğer bir takımda oyuncular sonraki hafta oynayıp oynamayacağını hatta nerede oynayacağını bilmiyorsa o takım ya müthiş formdadır ya da kötü durumdadır. Galatasaray’ın hangisi olduğu ortada. Bunu düzeltmesi gereken Rijkaard ne yapıyor? Maçlarda kulübede yaptığını; seyrediyor. Rijkaard galiba bu durumun kendiliğinden geçeceğini veya şans, tesadüf gibi faktörlerle tekrar iyi oynayacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

Özdilek mi rica etti?

MAÇIN kırılma anı Necati’nin direkten dönen topu oldu. Galatasaray ikinci yarı ilk yarıya göre daha toparlanmış bir takım gibiydi. Aslında toparlanan Keita ve Kewell oldu. Fakat Rijkaard ne enteresandır takımın en etkili oyuncusunu çıkardı. Yada Mehmet Özdilek rica etti!

 

Yazarın Tüm Yazıları