Alex çok akıllı çok

Güncelleme Tarihi:

Alex çok akıllı çok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2006 00:00

PSV’de oynarken attığı her golden sonra Batman müziği çalındığını ve kendisine KezMAN denildiğini belirten golcü oyuncu, "Alex kaliteli bir futbolcu. Bence Türkiye’de oynayan en iyi oyunculardan biri" dedi.

A.MADRİD’den alındıktan sonra Fenerbahçeliler’in gol yollarındaki en büyük ümidi olan Mateja Kezman, Antalya maçında üzerinde büyük bir baskı olduğunu ve hayatında hiç görmediği atmosferi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gördüğünü açıkladı. Tesislerde basın toplantısı yapan golcü oyuncu, başarı için söz verdi, Alex için güzel sözler söyledi. Kezman şöyle konuştu:

Hedeflerimiz büyük

"Takımda akıllı oyuncularımız var bu yüzden uzun süre adaptasyon sıkıntısı çekmeyeceğiz. F.Bahçe çok büyük bir takım dolayısıyla büyük hedefleri var. Teknik direktörümüz Zico, ne yaptığını bilen bir hoca. Ben kendimi yüzde 100 hazır hissediyorum. Maçta biraz şans eksikliğim vardı. Önümüzdeki günlerde her şey düzelecek. Alex çok akıllı çok. Kaliteli bir futbolcu. Onunla aramızda iyi bir kontak var. Bence Türkiye’de oynayan en iyi oyunculardan biri. Hem Zico’yla, hem de Alex’le iyi diyaloglar içerisindeyiz.

Karakterimiz farklı

Ben ve Deivid birbirimizden farklı karakterde futbolcularız. Ben ayağımda top tutmayan topun bana gelmesini bekleyen bir forvetim. Deivid topla oynamayı daha çok seven bir oyuncu. Beraber oynadıkça daha iyi olacağımıza inanıyorum. Hollanda ve Türk futbolu arasında benzerlikler var. Daha fazla atak futbolu oynanıyor. Ancak diğer ülkelerde ise az atıp az yemek üzerine kurulu futbol oynanıyor. Buradaki ateşli taraftar futbolu daha güzel bir hala getiriyor. PSV’deyken gol attıktan sonra Batman müziği çalıyorlardı. Tribünler bana KezMAN diye bağırıyorlardı. Bu benim sevdiğim bir lakap.

Bosnalılar’a yardım

Bir sürü kişiye yardım ediyorum. Bosnalı çocuklara da yardım ediyorum. Ama bunlarla ilgili konuşmak istemiyorum.
100. yılda burada olmaktan dolayı çok mutluyum. G.Saray ve Beşiktaş’ı tanıyordum. Derbi maçlardan daha önemlisi küçük takımlarla yapılan maçlardır. Geçen sezon iki maçta da G.Saray’ı yenmişiz ancak şampiyon olamamışız. Bence önemli olan bütün maçları kazanabilmektir. Aziz Yıldırım bana çok yardımcı oldu. Çok iyi bir insan. Bir futbolcu için ülke değiştirmenin ne demek olduğunu biliyor."

Trabzon istemişti

Brezilyalı Deivid ise, "İlk maçta istediklerimi sahaya yansıtamadım. Artık sabırlı olarak ve maç ritmini yakalayarak goller atacağım günü bekliyorum. Bundan birkaç sene önce Trabzon bana teklifte bulunmuştu. Ancak bu transfer gerçekleşmedi. Murat Özaydınlı beni arayıp transfer teklifi yaptığında hemen Alex’i aradım. O da bana F.Bahçe’nin mükemmel bir kulüp olduğunu söyledi. Bizim başkan Aziz Yıldırım’ı mutlu etmemiz için kupalar kazanmamız gerekiyor. Elimizden gelen her şeyi yaparak Yıldırım’ı mutlu edeceğiz" dedi. Sari Kemal YAŞAR

Pendik’i 2-1’le geçtiler

RANDERS maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, yedek ağırlıklı bir kadroyla karşılaştığı Lig B 3. Grup ekibi Pendikspor’u 2-1 mağlup etti. Samandıra’daki maçta, sarı lacivertlilerin gollerini Alper ve Semih attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!