Alaçatı’da Cumhuriyet Balosu

Haberin Devamı

Geçen hafta içi ilginç bir davetiye ulaştı elime.
Davetiyenin üzerinde, bana göre gelmiş geçmiş en janti adam olan Mustafa Kemal’in, 1934 yılındaki bir Cumhuriyet Balosu’nda çekilen ve dönemin en ünlü “ecnebi” gazetesi Illustrated London News gazetesine kapak olan fotoğrafı basılı.
İçini açınca daha da şaşırdım çünkü davetiye, belki de tarihinde ilk kez (daha önce yapıldıysa lütfen cahilliğime verin) Alaçatı’da düzenlenecek olan bir Cumhuriyet Balosu’nda bahsediyordu. Çok hoşuma gitti.
Çünkü, 1930’larla 1950 arası düzenlenenler dışında kalan Cumhuriyet Baloları, -özellikle 90’lar ve 2000’li yıllarda düzenlenenler- nedense bana resmi bir zorunluluğun sıkıcı yansımaları gibi gelirdi.
Sonra iyi ki, resmi bayramlarımızı kutlama konusunda bir takım sınırlamalar geldi de biz de elimizdeki değerin farkına vardık. Bayramlarımıza hatta ve hatta 9 Eylül’ümüze sahip çıkmaya başladık. Sıkıcı törenler yerini çoluk çocuk bir arada, sokaklarda, meydanlarda coşku ile yapılan kutlamalara bıraktı.

Haberin Devamı

Alaçatı’da Cumhuriyet Balosu
Konumuza dönersek; 29 Ekim Pazartesi akşamı, Alaçatı İmrenhan Otel’in bahçesinde, herkese açık ve ücretsiz bir Cumhuriyet Balosu tertip edilecek.
Aranan tek şart; beylerin takım elbise, hanımların abiye ile katılması. Seremoni saat 19.00’da keman-gitar-akordeon triosunun çalacağı vals müzikleri ve kokteylle başlayacak. Bahçe, Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Atölyesi tarafından gelin gibi süslenecek. Çeşitli etkinliklerden sonra saat 21.30’da Cumhuriyet pastasının kesilmesi ile balo sona erecek.
Doğal hali ile zaten bir film platosunu andıran Alaçatı’da, Allah’ın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük armağanı olan Cumhuriyet’i kutlamanın enfes olacağını düşünüyorum. Ben de orada olacağım. Katılmak isteyenler bugün saat 17.00’ye kadar balo sorumlusu Nurgül Akkan’ı arayabilirler (0530 266 48 56).


Alaçatı’da Kuytu sonbahar
Hazır söz Alaçatı’dan açılmışken, yazın o kadar hengame arasında, hiç mekan yazmak istemediğim için bahsedemediğim bir yeri anlatacağım. Mimar Cengiz - Yaprak Uziş çifti tarafından açılan Kuytu Restoran. Kuytu’nun en sevdiğim tarafı, gayet lezzetli mezelerden, bir ana yemek ve tatlıdan oluşan mönüye içki hariç kişi başı 50 TL ödemeniz. Amacınız birbirinden lezzetli Ege mezeleri ile sıcak bir ortamda keyifli bir Alaçatı gecesi geçirmek ve masadan doyarak kalkmaksa bence Kuytu gayet başarılı. Yazın denediğim enginarlı pilav ve içi parmesan doldurulmuş kızarmış kabak çiçeği toplarının yerini bu sonbaharda her hafta sonu farklı bir mönü alacakmış. Kuytu, sonbahar boyunca her cuma-cumartesi-pazar açık. Rezervasyon 0232 716 88 35.

Haberin Devamı

Alaçatı’da Cumhuriyet Balosu

Yazarın Tüm Yazıları