Akıllı olacaksın

GALATASARAY’da birçok insan gibi ben de iki tane kötü zeminli sahada sonradan girip bize bir fikir vermeyen Jo’nun, harika zemini olan Denizli’de neler yapabileceğini merak ediyordum.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısının son bölümünde Galatasaray’ın baskı yediği ve pozisyon verdiği dakikalarda, önde bir Nonda gibi top tutmasını, böylece takımı rahatlatmasını bekledim...
Daha çok koşu yoluna top isteyen bir forvet. Zaaf olarak nitelendirilebilecek yönü vuruş için topu hep sol ayağına almaya çalışması. Bir golcüye ceza sahası içinde bu zamanı tanımazlar. Bire birde rahat adam geçecek yetenekli bir oyuncu ama daha iyi oynaması için zamana ihtiyacı olacak.
Denizli takımı maça daha istekli başlayan taraftı. Ama bu takımların unuttuğu birşey var; maça iyi başlama isteği, maçın öyle devam edeceğini göstermediği gibi tam aksi büyük takımı daha motive eden ve maçın sonunda ayakta kalan tarafın iyi takımlar olmasını sağlayan etken olur. O yüzden Denizli gibi takımlar için akıllı ve ekonomik oynamak maçın tamamında var olmanın ön şartı. Denizli bunları unuttuğu dakikalarda golleri yedi. Fakat maçın genelinde istekleri ve mücadeleleri iyiydi.

Haberin Devamı

Elano’ya düşen görev

GALATASARAY’ın ilk yarıda baskı yemesi ve pozisyon vermesi Elano’nun defansif yönünün iyi olmaması kadar takımın maça çok konsantre olmamasından da kaynaklanıyor. Yoksa galibiyeti olmayan, en az gol atan, ligin dibinde bir takıma böyle oynamanın ne kalite ile ne de fizik güç ile izah edilecek tarafı yok.
Orta sahadaki ikiliden Elano’nun öne doğru oynayan olması ve Galatasaray’ın pas trafiğini başlatması lazım. Yoksa sadece defans için Elano Galatasaray için hem lüks hem de sıkıntı. Rijkaard bu eksiği Ayhan’ı alarak kapattı.

Santos’un form tutması Jo’dan uzun sürer

DOS Santos hızlı ve kısa alanda etkili bir oyuncu. Keita gibi uzayarak giden değil ama kapanan takımlara iş yapabilecek bir oyuncu. Fakat Dos Santos’un form tutması Jo’dan uzun sürecek.
Caner’in defans yönünün iyi olmadığı ve rakip kaleye uzak oynadığında sıradan bir oyuncu gibi gözüktüğü Denizli’de bir daha belli oldu. Ä°yi maçların üstüne Caner’in bu oyunu iyi deÄŸildi.Â

Kadro rehaveti

ANLAŞILAN o ki; G.Saraylı oyuncular yapılan transferler ile çok iyi takım olduklarını ve şampiyonluğu kazandıklarını düşünüyor. Kadro rehaveti bu olsa gerek. Rijkaard’ın yerinde olsam bu maçın kasetini saklarım ve ileriki haftalarda Galatasaraylı oyunculara seyrettirip maçların sahada kazanıldığını ve hep ciddi oynamak gerektiğini hatırlatırım.

Haberin Devamı

Mart ayı dert değil

GALATASARAY, Kewell ve Baros’un olmadığı Mart ayında yaşayabileceği sıkıntıyı yine Arda ve Keita ile aşacak. Jo her ne kadar golünü atsa da bir Baros kadar etkili olması zor gözüküyor. ‘Mart ayı dert ayı’ derler ya; Galatasaray burayı kayıpsız geçme başarısını gösterirse o zaman tünelin ucunda kupayı görür.

Yazarın Tüm Yazıları