Ailem için bırakıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ailem için bırakıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden ve bu yıl da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Marcus Gronholm sezon sonu veda edeceğini açıkladı.

Ralli parkurlarında heyecan bitti, kahraman pilot sıkıntısı yaşanıyor gibi çığlıklar büyük bir hızla yükselirken işte bu haber hiçte iyi olmadı. Hele hele ralli parkurlarının uğruna bilgisayar oyunları yapılan süper pilotu Colin McRae’nin ölümünün üzerinden sadece birkaç gün geçmişken. Evet, inanmak zor ama kariyerinde iki şampiyonluk bulunan ve üçüncüsüne doğru emin adımlarla ilerleyen Marcus Gronholm sezon sonunda ailesine daha fazla vakit ayırabilmek için ralli parkurlarına veda edeceğini açıkladı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda son yıllarda tam anlamıyla yıldız pilot sıkıntısı yaşanıyor. Efsane pilotların birer birer emekli olması ve Richard Burns, Colin McRae gibi starlarında hayatını kaybetmesiyle parkurlarda milyonları peşinden sürükleyen pilot isimleri büyük bir hızla azaldı. Yeni gelen pilotlarsa açıkçası bu isimlerin boşluğunu doldurma konusunda hiç mi hiç başarılı olamadı. Bu pilotların arasından Sebastien Loeb ve Marcus Gronholm sıyrılarak ralli tutkunlarının yeni efsaneleri oldu. Fakat Loeb sergilediği donuk performansla açıkçası birçok kesim tarafından hala tam olarak sevilebilmiş bir isim değil.

3. ŞAMPİYONLUGA GİDİYOR

Ralli parkurlarında tam 20 yılını geçiren ve bu süre içinde iki de şamipyonluk elde eden Fin pilot Marcus Gronholm ise önemli bir hayran kitlesine sahip bir isim olarak ön plana çıkıyor. Özellikle bu yıl ralliye yeniden heyecan getiren Marcus Gronholm emin adımlarla kariyerinin üçüncü şampiyonluğuna da ilerliyor. Özellikle Peugeot 206 WRC ile yarıştığı dönemlerde ralli pilotlarının gönlüne taht kurmayı başaran Marcus Gronholm, 2000 ve 2002 yıllarında şampiyon olmayı başardı. Bu sezon Ford Focus WRC ile yarışan ve Citroen pilotu Sebastien Loeb’ün son yıllarda ralli parkurlarında sağladığı hakimiyete son veren Gronholm, büyük olasılıkla üçüncü şampiyonluğunu bu sezonun sonunda kucaklayacak gibi görünüyor.

ŞOK EDEN AÇIKLAMA

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Marcus Gronholm’den taraftarlarını şok eden bir açıklama geldi. Başarılı pilot bu sezonun sonunda ralli parkurlarına veda edeceğini açıkladı. Ailesine daha fazla vakit ayırabilmek için böyle bir kararı aldığını söyleyen Gronholm parkurları özleyeceğini ama artık bırakması gerektiğini de söyledi. Ralli parkurlarının son dönemlerdeki en önemli yıldızlarından biri olan Marcus Gronholm ailesi için ralli parkurlarına veda ediyor. Peki ama Gronholm’ün de ayrılmasının ardından bakalım ralli parkurlarında heyecan nasıl olacak. Markaların hızla çekildiği ve heyecanın giderek bitti ralli parkurlarında şimdi de yaşayan en önemli kahramanlardan biri veda türküleri söylemeye başladı baksanıza. Bize de rallinin sonu hayırlı olsun demekten başka bir çare kalmıyor.

Alonso'ya Ferrari yolu mu göründü

Son iki yılın şampiyonu olan Fernando Alonso ile ilgili haberlerin ardı arkası kesilmek bilmiyor. Elektronik posta kutusundaki bilgileri vermekle takımını tehdit eden, Renault ile kontratı daha bir yıl devam ederken McLaren Mercedes Takımı’na transfer olduğunu açıklayan, tarihin en genç şampiyon olan pilotu olan, Michael Schumacher’in emekli olmasında performansıyla önemli bir rolü olan Alonso ile ilgili haberler devam ediyor.

McLaren Mercedes Takımı’na büyük umutlarla transfer olan fakat burada karşısına Lewis Hamilton gibi bir isim çıkan Alonso takımında son derece mutsuz günler geçiriyor.

HAMILTON İLE ARASI DÜZELMEZ

Neredeyse her yarışta takım arkadaşı ile ilgili problemleri ortaya çıkan Alonso bu mutsuzluk konusunda da sanıyoruz çok haksız değil. Çünkü McLaren Mercedes tarafından 10 yıldır eğitilen, takımın olduğu gibi o da bir İngiliz olan Lewis Hamilton biraz daha fazla el üstünde tutuluyor gibi. Özellikle Formula 1 otoriteleri McLaren Mercedes Takımı’nın teknik patronu olan Ron Dennis’in Hamilton’u oğlu gibi gördüğünü bile söylüyor. Oysa Fernando Alonso son iki yılın şampiyonu olarak gittiği takımda büyük bir ilgi göreceğini düşünmüştü. Fakat bunun tam tersi olunca Alonso da takımını içerden vurmakta dahil olmak üzere elinden geleni yapmaya başladı.

KIRMIZI MI GİYECEK

Büyük ihtimalle takımı Renault’ya döneceği iddiaları bulunan Fernando Alonso ile ilgili geçtiğimiz hafta ise Ferrari’ye gidiyor yönünde haberler gündeme bomba gibi düştü. McLaren Mercedes’in aldığı cezada kilit rol oynayan Fernando Alonso’nun McLaren Mercedes’in ceza almasından sonra şampiyonluğunu ilan eden Ferrari Takımı’na gideceği ididaları kulislerde konuşulmaya başladı. Yine iddialara göre Fernando Alonso takımı Felipe Massa’nın yerine dahil olacak. Felipe Massa’nın ise Toyota Takımı’na transfer olarak takımın ilk birinciliğini elde edebilmesi için çalışması bekleniyor.

15’İNCİ ŞAMPİYONLUK

McLaren Mercedes Takımı’nın aldığı cezaya itiraz etmeyeceğini açıklamasının ardından matematiksel olarak şampiyonluğunu Belçika GP’sinin ardından ilan eden ama kararı bekleyen Ferrari Takımı’nın da şampiyonluğu kesinleşmiş oldu. Böylelikle Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Ferrari Takımı, 15’inci şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Lassa Rally Team sanal ortamda

Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Birinciliği’nde sezonun ilk 5 yarışı sonrasında lider durumda bulunan Lassa Rally Team hakkında tüm bilgilerin yer aldığı internet sitesi geçtiğimiz günlende açıldı. www.lassarallyteam.com ismi verilen sitede aynı zamanda Lassa tarafından 2002 yılından beri Volkan Işık ile birlikte gerçekleştirilen yarış lastikleri projesi hakkında da bilgileri içeriyor.

Sitede aynı zamanda Lassa Rally Team pilotları Mehmet Besler, Ahmet Burkay, Hasan Özseyhan ve Azmi Avcıoğlu ve co-pilotları hakkında detaylı bilgi, takım teknik ekibi, kullanılan otomobiller ve şampiyona hakkında detaylı bilgilere ulaşmak da mümkün. Lassa Rally Team’in geçtiğimiz hafta yayına giren yeni reklam filmi ile aynı anda hizmete giren sitede, takım ve şampiyonaya ait fotoğraflar, video ve duvar kağıtları da download edilebiliyor. Site üzerinden ayrıca Lassa Rally Team teknik ekibi ve pilotlar ile de iletişim kurulabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!