Güncelleme Tarihi:
4 KİŞİLİK
Kepekli burgu makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız sebzeler ve soya sosunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Süzdüğünüz makarnayı sebzelerin üzerine ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Rendelenmiş light beyaz peynir ve taze kekik dalları ile süsleyerek servis yapın.
4 KİŞİLİK
Tagliatelle makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için etleri geniş bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, taze kekik, küçük doğradığınız sarımsak, tuz ve beyaz biberi ekleyip 2 saat buzdolabında marine edin. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları esmer şekerle birlikte karamelize edin. Dinlenen etleri marine sosuyla beraber soğanlara ilave edip etler suyunu çekene kadar pişirin. Tagliatelle makarnanızı bir servis tabağına alıp üzerine etleri yayın. Kurutulmuş domates ile süsleyerek servis yapın.
4 KİŞİLİK
Spagetti makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçaları ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız kereviz sapı ve rendelediğinizi havucu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Makarnayı haşladığınız sudan bir kepçe kadar ilave edip sos suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kıymalı sosa ekleyip iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.
4 KİŞİLİK
• 1 paket kalem makarna
Kalem makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini hafif soteleyin. İnce doğradığınız pırasayı ekleyin. Makarnayı haşladığınız sudan yarım kepçe kadar ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavuklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Pişen pırasalı tavuk etine ekleyip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine alıp iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak servis yapın.
4 KİŞİLİK
Kelebek makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Ricotta peyniri ve iri doğradığınız ıspanakları ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. Sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Köri ve muskat rendesini ilave edip tekrar ocağa alın. Bir taşım daha kaynadıktan sona suyunu süzdüğünüz makarnayı ekleyin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.