Zayıflama Tabletleri Öldürüyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Zayıflama Tabletleri Öldürüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 12:40

Günümüzde birçok kişi güzel bir vücuda sahip olma arzusuyla çeşitli yollara başvuruyor.

Haberin Devamı

Birçok kişi, daha sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olma arzusuyla diyet veya egzersiz ile kilo kaybını hedeflemek yerine ölüme yol açtığı tartışılan zayıflama haplarını tercih ediyor. Günümüzde bazı firmalar zayıflama tableti olarak birtakım bitkisel ilaçları pazarlamaya çalışıyorlar. Siz siz olun, konunun uzmanı bir doktor dışında hiç kimsenin sözüne kanmayın ve hayatınıza tehlikeye atmayın.

İnternette, birçok markette zayıflama tabletlerinin üzerinde “doğal” yazan ürünlerin araştırılmadan satın alınmaması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Mehtap Ersin Bayrak, konu ile ilgili şu bilgileri veriyor:

“Ürünlerin üzerinde “doğal” yazması, yan etkileri olmadığı anlamına gelmez. Bitkisel destekleyicilerin herkes için uygun olup olmadığının bilimsel olarak tespit edilmiş ve güvenilirliklerinin ispatlanmış olması gerekir. Ancak piyasadaki birçok bitkisel ürün içerikleri tam olarak bilinmiyor ve bu ürünlerin içerisine bazı kimyasal bileşikler yüksek dozlarda katılabiliyor. Örneğin; bazı ürünlerin içinde bulunan fazla kafein çarpıntı ve kalp rahatsızlığına neden olabiliyor. Bitkisel ilaçların hastaların sürekli olarak kullandıkları diğer ilaçlarla etkileşimlerine de dikkat etmek gerekir. Tedavi amaçlı kullanılan ilaç etkisiz kalabileceği gibi, kanda birikerek toksik yani zehirleyici etki de gösterebilir. Bitkisel ürünler yeteri kadar ön denetimden geçirilmez, güvenilirlik, saflık, etkinlik, kalite, biyoyararlılık gibi farmakolojik ve klinik araştırmalarla üretimleri denetlenmezse birçok organda ciddi hasarlara yol açabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ceyda Düvenci, Zayıflama Hapı Mağdurlarından

Birçok kişi ünlüleri örnek alıyor. Onlar gibi vücuda sahip olmak istiyorlar, hele o kişi güvendikleri biri ise söylediklerine inanıyor ve sorgulamadan kendi hayatlarına uyguluyorlar. Bu sebeple ünlülerimizin her konuda ağızlarından çıkacakları laflara dikkat etmeleri şart!

Ceyda Düvenci de zayıflama hapını zamanında kullanmış ünlülerimizden biri… Bir dönem doktor kontrolünde zayıflama ilacı kullandı. Belli bir süre sonra ilacın yan etkileri sağlığını tehlikeye soktu ve ciddi bir tedavi görmek zorunda kaldı. Kendisi duyarlı ünlülerimizden biri olduğu için bunu bizlerle paylaştı ve bilinçsizce kullanılan hapların ne kadar ciddi bir boyuta varabileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

Birçok Ülkede “Sibutramin” Kullanımı Yasak!

Diyetisyen Mehtap Ersin Bayrak, satışına izin verilen ülkelerde çok sıkı bir denetim altında olan ancak birçok ülkede kullanımı yasaklanmış "Sibutraminin" ülkemizde çeşitli bitkisel adı altında satılan ilaçların veya besin destek ürünlerinin içerisinde rahatça yer alabildiğine dikkat çekti. Sibutramin kullanımı iştah kapanmasına neden olarak zayıflamayı sağlıyor ancak bunun yanında birçok yan etkisi var.

Yanlış İlaç Uygulamaları Hayatımıza Mal Oluyor

Yanlış ilaç uygulamaları sebebiyle, bazı kişilerde yüksek tansiyon ve buna bağlı beyin kanamaları, kalp ritmi bozuklukları, karaciğer problemleri, beyin fonksiyonlarında kayıp, unutkanlık, intihar eğilimi; lavman ve aşırı bitki çayı tüketimi yüzünden hemoroid ve bağırsak problemleri görülebiliyor.

Haberin Devamı

Zayıflama uygulamaları, doktor ve/veya diyet uzmanının kişiye özel hazırladığı yöntemler ve sağlıklı beslenme kuralları ışığında yapıldığı zaman bireylerin bağışıklık sistemlerine ve vücudun arınma sistemine destek olabilir. Sağlıklı ve uzun bir hayat yaşamak için hem dikkatli hem de duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Hazırlayan: Nilay Uzun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!