Güncelleme Tarihi:
Yoğurt hem çok faydalı hem de çok lezzetli. Peki, yoğurtla hangi yemekleri yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte yoğurt ile hazırlanmış yemeklerden oluşan bir menü…
Nohutlu yayla çorbası
Malzemeler
1 lt tavuk suyu
1/2 bardak haşlanmış nohut
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Tavuk suyunun içine nohutları ilave edin ve 10 dakika sonra arpa şehriye ekleyin. Ayrı bir kapta 6–7 dakika kavurduğunuz un ve tereyağını çorba karışımına katın. Süt, yoğurt ve yumurta sarısını da bir süzgeçten geçirerek çorbaya ilave edin. Hemen ateşten indirin ve tuzla naneyi de karıştırarak servis yapın.
Yoğurtlu makarna
Malzemeler
Bir paket makarna
Sıvı yağ
2 su bardağı bezelye
Tuz
Yoğurt
Sarımsak
Hazırlanışı
Makarnayı kaynayan tuzlu suyun içine atıp pişirin. Makarnalar piştikten sonra süzüp soğuk sudan geçirin. Kısık ateşteki tencereye yağı koyun ve biraz ısıtın. Makarnayı ekleyip iyice karıştırıp altını kapatın. Başka bir kabın içinde yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Soğuyan makarnaya sarımsaklı yoğurdu ve bezelyeyi ekleyin.
Haydari
Malzemeler
3 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
Kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağı
Kimyon, kırmızı biber
İsteğe göre sivri biber
Hazırlanışı
Sarımsağı iyice ezin ve süzme yoğurt, beyaz peynir rendesi, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla birlikte iyice karıştırın. İsteğe göre ince ince doğranmış sivri biber de ilave edebilirisiniz. Üzerine kırmızı pul biberle süsleme yapabilirsiniz.
Yoğurt tatlısı
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbet malzemeleri
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
¼ limon suyu
Hazırlanışı
Yumurtaları çırpma kabında şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin. Unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile karıştırın. Hafifçe yağlanmış ve biraz şeker serpiştirilmiş tepsiye hamuru boşaltın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tatlı hamurunu altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra hazırladığınız ve iyice soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökerek tepsinin üzerini örtün.
Afiyet Olsun