Yenidoğan fotoğrafçılığı hakkında merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Yenidoğan fotoğrafçılığı hakkında merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 14:10

Bu çekimler ile aileler mutluluklarını ölümsüzleştiriyorlar.

Haberin Devamı

Türkiye'de bilinirliği son yıllarda giderek artan "Newborn" yani “Yenidoğan” çekimleri ile aileler, minik bebeklerinin hayatlarına dahil olduğu ilk günleri ölümsüzleştirerek, mutluluk hikayelerini fotoğraflandırıyorlar.  Moriz Fotoğrafçılık'ın gencecik, pırıl pırıl fotoğraf aşıkları Gözde Oral ve Yasemin Koçbıyık, tüm yönleriyle doğum fotoğrafçılığını anlattılar.

Yenidoğan fotoğrafçılığı hakkında merak edilenler

Son yıllarda adından sıkça söz edilen ve yeni bir sektör olan “Yenidoğan fotoğrafçılığı “ artık Türkiye’de de çok yaygın bir kullanım alanına sahip. Fotoğraf çekimi, minik modelin hassasiyeti sebebi ile çok titiz geçen bir süreç. Anne karnından sonra bebek için en güvenli yerde, annesinin yanında, evinde bir yandan fotoğraf için uygun ışığı, bir yandan bebek için uygun sıcaklığı takip ediliyor.

Haberin Devamı

Çekimler ne kadar sürüyor?

Fotoğraf çekimi, minik modelin hassasiyeti sebebi ile çok titiz geçen bir süreç. Çok hassas geçen 3- 4 saatlik bir çekim yapılıyor. 

Fotğraf çekimlerinde en çok neye dikkat ediyorsunuz?

Bebeğin keyfinin yerinde olması çok önemli çünkü tüm süreç onun huzurlu uyku durumuna göre yönleniyor. Henüz doğum yapmış ve çok hassas duygularla bebeğinin üzerine titreyen annenin güveni de çok önemli. Dünyaya henüz gelmiş ve bağışıklık sistemi daha güçlenmemiş bebek için gerekli tüm hijyenin sağlanmasına çok dikkat ediliyor.

Bebek doğduktan ne kadar süre sonra bu çekimler gerçekleşiyor?

''Yenidoğan çekimleri'' doğumdan sonra ilk 10-15 gün içerisinde, bebeğin anne karnındaki kıvrımlarını henüz kaybetmemişken yapılan çekimlerdir.

Yurt dışında çok yaygın olan ve “newborn çekimleri” olarak anılan bu tarz fotoğraflar, doğum fotoğraflarından belgesel yapısından farklı olarak fine art çekimlerdir. Çekim süreci hem çekim öncesinde, hem çekim anında titizlikle çalışmayı gerektirir. Küçük prodüksiyonlar ve bu konsepte uygun aksesuarlar hazırlanır. Bizim çekimlerimizde kullandığımız aksesuarların yapımı (örneğin, bere) firmamıza aittir. Aksesuarların estetik seçimi kadar hijyenine de özen gösterilir. 

Haberin Devamı

Çekimler nasıl bir ortamda gerçekleşiyor?

Çekimler anne ve bebeğin kendini en güvendiği ortamda yani evinde gerçekleştirilir. Böylece bebeğin uykusu ve beslenmesi de bölünmez. Rahatça uyuduğu anlar sabırla beklenerek çekim yapılır. Sürekli olarak annenin bebeği ile teması sağlanır. 

[fotogaleri=322]

Çekimlerde flash kullanılıyor mu?

Bebeklerin göz refleksleri henüz gelişmediğinden, çekimlerde bebek asla flaşın ani ve güçlü ışığına maruz bırakılmaz. Bu nedenle çekimlerde kesinlikle flaş kullanılmaz. Çekim için evin en ıçok şık alan odası tercih edilir.

Bu çekimler sırasında bebeğin rahatsız olması söz konusu mu?

Oda sıcaklığı ısıtıcılarla bebeğin rahat edeceği ısıya getirilir. Bebeğin en doğal halinin fotoğraflanması amaçlandığından çekimler çoğunlukla giysisiz yapılır. Çekim anları dışında bebek sürekli battaniyesi altında bulundurulur. Bu nedenle bebek hiçbir şekilde bu çekimlerden rahatsız olmaz.

Haberin Devamı

Tüm çekimler annenin ve bebeğin düzeni bozulmadan, hijyeni ve her türlü hassasiyeti gözetilerek yapılır. Çekimler hassas ve oldukça zor olmasına rağmen sonuçlar her zaman insanın içini ısıtıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!