Yedikçe acıktıran 8 besin!

Güncelleme Tarihi:

Yedikçe acıktıran 8 besin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 10:46

Bu yiyecekleri kontrollü tüketmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Yükselen kan şekerini düşürmek için vücut daha fazla insülin hormonu salgılar. Bu durum kan şekerinin düşmesine sebep olur, bu sebeple kişi tekrar acıkır. İştah hali devam ederken, daha fazla ve daha sık yemek istersiniz. Kan şekeri seviyenizi dengede tutmak için peynir, düşük yağlı yoğurt, yumurta beyazı, ‘’sağlıklı’’ etiketli ürünler, Çin yemeği, sakız, hazır çorba ve düşük lifli besinleri kontrollü tüketmek gerekir.

1. YEDİKÇE YEDİREN PEYNİR

Yedikçe acıktıran 8 besin

Sütün içerisinde bulunan kazein bileşiklerinden kazomorfin, peynirdeki yağ ve tuzla bir araya geldiğinde, yedikçe yedirten besinler arasında yer alıyor. Glisemik indeksi düşük olmasına rağmen yeme hissi sürekli acıkma haline sebep olabilir. Peyniri ayakta ya da ekmek arasında atıştırma şeklinde değil, kahvaltı tabağınıza yiyeceğiniz ölçüde (ortalama 50 gram kadar) alın. Diğer bir alternatif salatalarınız üzerine koyarak, salatanızın doyuruculuğunu artırabilir, öğün yerine geçmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. DOYURMAYAN DÜŞÜK YAĞLI YOĞURT

Yedikçe acıktıran 8 besin

Yoğurdun zayıflama üzerine kuşkusuz çok etkisi bulunuyor. Ancak düşük yağlı yoğurtların, karbonhidrat oranı daha yüksek olduğundan hem kan şekerini daha hızlı yükseltiyor hem de doyurucu etkisi tam yağlı olanlara göre daha az olduğundan acıkmaya sebep olabiliyor. Ana yemeklerinizin yanında 1’er kase tüketilebileceği gibi kahvaltıda yulafla veya ara öğünlerde taze/kuru meyvelerle de yenebilir.

3. PROTEİNDEN YÜKSEK YUMURTA BEYAZI

Yedikçe acıktıran 8 besin

Yumurta beyazı yüksek protein içerse de sadece yumurta beyazını kullanmak doyurucu değildir. Yumurtanın sarısı içerdiği doymuş yağlarla hem doyurucu etkidedir hem de A ve B vitaminlerinin emilimini artırır. İçerdiği kolin sayesinde karaciğer yağlanmasını azaltır, kas ve beyin sağlığına katkıda bulunur. Yumurtanın beyazını ve sarısını birlikte tüketmeli, omletinizi bu şekilde hazırlamalısınız.

Haberin Devamı

4. KARBONHİDRATIN ADRESİ “SAĞLIKLI” ETİKETLİ ÜRÜNLER

Yedikçe acıktıran 8 besin

Sağlıklı ve diyet etiketi altında satılan ürünlerin yağ oranları çok düşük ve karbonhidrat oranları yüksektir. Bu nedenle doyurucu etkide değillerdir. Bunların yerine tok tutucu etkide olan badem, ceviz, fındık, kaju gibi protein ve yağ içeriği yüksek kuruyemişlerle ara öğünler yapmak daha sağlıklı bir alternatif.

5. ÇİN YEMEKLERİ KAÇAMAK OLSUN

Yedikçe acıktıran 8 besin

Çin yemeklerinin içerisinde bulunan monosodyumglutamat lezzet arttırıcı özelliği ile yemeklerin fazla yenmesine neden olur. Tatlı soslardan ve noodle gibi karbonhidratlı yiyeceklerden oluşan Çin yemeklerini sık sık tüketmek uygun değildir. Kendinizi ayda 1 Çin yemeği ile ödüllendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

6. SAKIZ AĞZI OYALAR, KARNI ACIKTIRIR

Yedikçe acıktıran 8 besin

Sakız çiğnemek, ağzı oyalamak ve bir şey atıştırmayı önlemekten çok mide asidini artırdığı için acıkmaya sebep olur. Bu nedenle diyetlerde, besin tüketimini engellemek için sıkça sakız çiğnemek uygun değildir.

7. SAĞLIKLI ÇORBALAR, SAĞLIKLI YAŞAM

Yedikçe acıktıran 8 besin

Ev çorbalarının diyetlerde tok tutucu etkisi yadsınamaz. Ancak, hazır çorbaların içerisinde de bulunan monosodyumglutamat katkı maddesi acıkmanıza neden olur. Sofralarımızdan hiç eksik olmayan, Türk mutfağının başlıca yemeklerinden ev yapımı çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi birçok hastalığa çare olur. Hazır çorbalar yerine evinizde kendi malzemelerinizle hazırlayacağınız domates, tarhana, brokoli, mercimek, yayla, mısır ve mantar çorbaları ile hem sağlıklı beslenir hem de birçok hastalığa doğal yollarla karşı çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

8. DÜŞÜK LİFLİ BESİN YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKSTİR

Yedikçe acıktıran 8 besin

Lif içeriği düşük besinler, lifli besinlere göre daha hızlı sindirildiğinden mide ve bağırsaklarda kısa kalır ve hızlı kana karışır. Bu durum çabuk acıkmaya sebep olur. Ayrıca yüksek lif, düşük glisemik indeks; düşük lif yüksek glisemik indeks anlamına geliyor. Bu nedenle beyaz un yerine tam buğday unu, pirinç yerine bulgur pilavı ve kurubakliyatlar beslenmemizde yer almalı.

[fotogaleri=879]

BAKMADAN GEÇME!