Paylaş
Ramazan ayında sahur mutlaka yapılmalıdır. Kişilerin sahura kalkmadan tutacağı oruç; sindirim sistemi, boşaltım sistemi ve mide-bağırsak sistemini olumsuz etkileyebilir. Özellikle uzun süren açlık sonunda mide rahatsızlıkları ve kolon hastalıkları tetiklenebilir, protein yıkımına bağlı bağışıklık sistemi güçsüzleşebilir. Sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek istiyorsak sahurda yiyeceğimiz menüler dengeli olmalı ve bizi tok tutmalıdır.
1 kase yulaf ezmesi
2 su bardağı kadar meyveli probiyotik yoğurt
1 çay bardağı fındık-fıstık-ceviz-badem karışımı
Ya da
1 kase baklagil
Tahıl içerikli 1 kase çorba
1 kase yoğurtlu patlıcan salatası
2 adet sulu yaz meyvesi
Paylaş