Paylaş
Kozmetik dünyasının son çılgınlıklarından birisi de çikolata kremleri ve maskeleridir. Bizi şişmanlattığını, sivilcelerimizin bir numaralı sebebi olarak gördüğümüz çikolatanın gün gelip de kozmetik ürünlerinin içine girip bize fayda sağlayacağını çoğumuz hiç aklına bile getirmemiştir.
Kakao taneleri Avrupa’yla tanıştığı XVI. yüzyıldan bu yana bazen göklere çıkarıldı, kimi zaman da yerden yere vuruldu. Ama giderek itibarı artmaya devam ediyor. Özellikle bitter çikolatalar artık güçlü antioksidanlar olarak adlandırılıyorlar. Eskiden yeşil çay, şarap vb. diye saydığımız gruba çoktan kendini kabullendirdi bile.
Aslında iyi bir çikolatayı nadide bir şaraba benzetebiliriz. Yapılış süreçleri, kokusu, rengi, tadım törenleri ve tanımlanışı şaraba çok benzer. Saf bir siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Gerçekten de yapılan bazı araştırmalarda kakaodaki antioksidanların kırmızı şarap ve yeşil çayla kıyaslanabilecek kadar güçlü olduğu görülmektedir.
Kakaoyağı gerçekten iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki en belirgin etkisi yumuşatması ve ince kırışıklıkları düzeltebilmesidir. Kakaodaki zengin antioksidanların cilt proteinlerini beslediği de bilinmektedir, ancak bu özelliği hakkında hala araştırmalar devam etmektedir. Çünkü bazı araştırmacılar kakao moleküllerinin cildin alt tabakasına geçemeyecek kadar büyük olduğunu söylüyorlar. Doğal olarak etkisinin az olacağını düşünüyorlar. Ama cildi yumuşattığı konusunda herkes hemfikir.
Cilt altına etkisinin kesin olmaması bizim cildimizin üzerine sürerek yumuşatma etkisinden mahrum kalacağımız anlamına gelmez. Çikolata maskesi özellikle olgun ciltlerde harikalar yaratıyor. Ayrıca güzel kokusunun aromaterapi etkisini de yabana atmamak gerekir.
Malzemeler
İsteğe bağlı eklenecek diğer malzemeler:
Paylaş