Dost başa bakar, siz de ayağınıza bakın!

Tüm gün ağırlığımızı taşıyan ayaklarımızın bakımını ihmal ettiğimiz doğrudur. Ayakkabı içerisinde saatlerce havasız kalan ayaklarımızda terleme sonrasında da koku gibi istenmeyen nahoş durumlar yaşanabiliyor. Bu tarz sorunları çözmenin kolay ve sağlıklı yöntemleri bulunuyor. İşte o çözümler…

Haberin Devamı

SÜREKLİ AYNI AYAKKABIYI GİYMEYİN!

Ayakkabılarınızı o gün giydikten sonra mutlaka havalandırın. Ertesi gün, ya havalandırdığınızı ya da farklı bir ayakkabıyı giymeye çalışın.

PAMUKLU ÇORAPLARI TERCİH EDİN!

Pamuklu ya da nefes alabilen çoraplar giyerek, ayaklarınızın terlemesini önleyebilirsiniz. Pamuk ayaklar terledikten sonra nemin hapsedilmesini kolaylaştırır.

AYAKLARIN DÜZENLİ OLARAK YIKANMASI

Yatmadan önce ayaklarınızı yıkamaya gayret edin. Bu kolay ve basit hareket, gerekli hijyeni sağlayacak ve bakterilerin oluşumuna engel olacaktır.

PUDRA VE KARBONAT KULLANMAK

Ayakkabılarınızı havalandırdıktan sonra, karbonat ya da bebek pudrası dökün. Bu işlemi ayakkabıyı giyerken de uygulamaya çalışırsanız nem ve ve kötü kokuyu engellemiş olursunuz.

ANTİPERSPİRANT KULLANARAK TER VE KÖTÜ KOKUDAN KURTULABİLİRSİNİZ

Antiperspirant ürünler kullanarak gözeneklerin ter salgılamasını azaltabilirsiniz. Bu spreylerde ter bezlerini engelleyen alüminyum klorür hekzahidrat aktif içerikler bulunmaktadır. Ayak kullanım için sprey versiyonları roll-on ürünlerden daha uygundur. Antiperspirantlar genellikle %10 – 15 oranında alüminyum klorür hekzahidrat içerirler. Bu oran koltuk altı için uygun olsa da ayak için kullanımda en az %30 olması önerilir.
Aynı şekilde ayak terlemesi yüzünden oluşan kokuyu baskılamak için deodorant kullanmak yerine antiperspirant ürünleri tercih edebilirsiniz. Antiperspirant olmayan deodorantlar koku problemini engelleseler bile sorunun köküne inemedikleri için terlemeyi azaltamazlar.

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DOĞAL AYAK BAKIM KÜRLERİ

LİMONLU AYAK BAKIM KÜRÜ

1 adet orta boy limonun suyu ile yapacağınız bu kür de oldukça ekonomik ve kolaydır. 4 litre soğuk su içerisine ekleyeceğiniz limon suyunun içerisine isteğe göre aromatik yağlar da ekleyebilirsiniz. Bu kür ayaklarınıza bakım yaparken tırnaklarınızı da daha güçlü ve sağlıklı yapacaktır.

KARBONATLI SOĞUK SU KÜRÜ

İhtiyacınız olan şey 3-4 litre soğuk su, bir tatlı kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı kadar tuzdur. Tüm malzemeler karışıp iç içe geçinceye kadar su içerisinde çözmeye çalışın. Sonrasında ayaklarınızı dilediğiniz kadar uzun süre bu su içerisinde bekletebilirsiniz.

Ayak bakımını yaparken ayak sağlığınızdan olmamak için, bakım sonrası parmak aralarınızda dahil kurulamanız gerekmektedir. Bu işlem ayağınızda mantar oluşmasını engelleyecektir.

Yazarın Tüm Yazıları