Paylaş
Ancak, bazıları tıbbi müdahale gerektirir.
1 - Gün içinde yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun
Çiğ meyve ve sebzeler de vücudunuzun göz torbaları oluşmasına yol açabilir. Toksinleri ve kirleri kendisini temizlemek gerekir ki bunun yolu da çok miktarda su içmekten geçer.
2 - Demir takviyesini eksik etmeyin
Üzüm, ıspanak, brokoli, kurutulmuş meyve yiyerek ekstra demir alın. Ayrıca, direk demir takviyesi de olabilir.
3 - Tüm gıdalardan mümkün olduğunca tüketin
Muz, çilek, kavun, domates, papaya ve yoğurt gibi potasyum açısından zengin gıdalar suyu tutmanıza yardımcı olur. Vitaminler (A, E, C), havuç ve koyu yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, biber, fındık, tohum ve soğuk preslenmiş yağlar gibi doğal gıda kaynakları oldukça faydalı olacaktır.
4 - Bazı ürünlerden uzak durun
Alkol, kahve, beyaz şeker, peynir, kızarmış gıdalar, gazlı içecekler, beyaz un, et suyu, tuz, soya sosu ve monosodyum glutamat içeren besinler gibi sıvı tutumunu teşvik eden içeceklerden kaçının.
5 - Yüz egzersizi uygulayın
Her zaman yapabileceğiniz bir yüz egzersizi olsun. Gözlerinin altındaki torbaları azaltmak için, burun deliklerinize iki parmağınızı koyun ve on saniye için iki tarafada hafif basınç uygulayın. Ya sürekli bu noktalarda basın ya da küçük dairesel hareketlerle parmaklarınızı oynatın. Beş kez tekrarlayın. Bu akupresür noktalarında basılması, toksinlerin vücuttan atılmasını başlatacağından göz torbaları için faydalıdır. Yedi sekiz saat uyku gözlerinizin ihtiyacını karşılamaya yetecektir.
6 - Sigaradan uzak durun
Belki kendiniz sigara içmiyor olabilirsiniz. Ama pasif içici olanların da gözleri etkilenir. Hele bazı insanlar sigara dumanına karşı daha şiddetli tepki gösterirler. Gözleri kanlanır ya da yaşarmaya başlar. Etrafınızda tiryakiler varsa, elinizden geldiğince açık havaya çıkın. Hele kendiniz içiyorsanız, hiç olmazsa aldığınız C vitaminini arttırın. Çünkü yaktığınız her sigara sigara vücudunuzdaki C vitaminini tüketir!
7 - Alerjiye ortam hazırlamayın
Alerjiler o kadar arttı ve çeşitlendi ki inanamazsınız. Gerçi bunda şaşılacak bir şey yok. Hayatımız her geçen gün daha fazla stres, daha fazla kimyasal katkı ve ilaçlarla doluyor. Çevre kirliliği artıyor ve dolayısı ile alerji nedenleri çoğalıyor. Gözaltı torbaları da çevresel bir alerjene veya yediklerinizle ilgili bir alerjiye bağlı olabilir. Tamam, çok şiddetli tepkiler göstermiyor olabilirsiniz ama belki sık sık burnunuzun akması da bir belirtidir.
8 - Yatış şeklinize önem verin
Sabahları gözlerinizin altı daha mı fazla şişiyor? Belki de başınızın altına 1 yastık daha koymanızda yarar olabilir. Başınızı biraz yükseltince yüzünüzdeki ödemler inebilir, deneyin.
9 - Doğru oranda sodyum alın
Doktor kontrolünde sodyum alımına devam ediniz. Ortak kural her gün sodyum 2.000 miligram aşmamak kaydıyla…
Göz torbalarının tedavisini 5 kısımda özetleyebiliriz...
- Sağlık problemleri varsa önce onların tedavisini gerçekleştirmek,
- Yaşam tarzı ve beslenmeyi düzenlemek
- Göz çevresi torbaları için özel kremler kullanmak,
- Yeşil çay pansumanı ve cerrahi uygulama (lazer),
- Uygun vakalarda dolgu olarak sayılabilir.
Paylaş