Ertelediğimiz her gün, güzelliğimizden zamanları alıp götürüyor.
Haberin Devamı
Boyanmak, süslenmek ihtiyacı insanlık tarihi kadar eskidir. İlkel toplumlarda erkekler de boyanırlarmış. Şimdi sadece objektiflerin veya kameraların karşısına geçerken makyaj yapıyorlar. Kadınlara gelince, bizim için makyajın anlamı oldukça farklı. Her şeyden önce, son derece doğal bir içgüdü olan, beğenilmek ihtiyacına hitap eder. Ancak çağımızda, bunun da ötesinde, bakımlı olmak bir sosyal değere, hatta neredeyse baskıya dönüşmüştür. Modern kadınlar, yalnızca güzel olmak için değil, aynı zamanda sosyal öz güvenlerini ve saygınlıklarını korumak için makyaj yapmak zorunda kalıyorlar. Bir de bunun gece yatmadan önce temizlik aşaması var ki, yorgun vücutlarımıza kalkıp temizlik yapmak zor gelir. Ama ertelediğimiz her gün, güzelliğimizden zamanları alıp götürüyor. İşte makyaj hakkında size söylenmemiş bazı gerçekler!
Haberin Devamı
Makyaj düzeni ve makyaj malzemeleri nasıl olmalıdır?
Makyaja başlamadan önce yüz güzelce temizlenir ve tonikle silinir. Biraz bekledikten sonra nemlendirici sürülür. Sonra kaşlar gözden geçirilir, gereksiz tüyler cımbızla temizlenir.
Gerçek makyaj, cilt renginize ve cilt tipinize uygun bir fondöten sürmekle başlar. Sonra pudra ile yüzün parlaklığı alınır ve hafifçe matlaştırılır. Bu işlemlerden sonra yüzünüz nötr-donuk bir hale gelir. Artık sıra, yüzünüze anlam vermeye gelmiştir.
Göz makyajı yapılır. Önce far, high lighter sürülür. Sonra kalem veya eye liner ile göze bir çerçeve yapılır. Rimel en son sürülür. Gerekiyorsa, bu arada kaşlar da hafifçe boyanabilir.
Yüzü biraz daha canlandırmak için allık kullanılır.
En son dudaklar boyanır. Bunun için önce dudak çerçevelenir sonra da ruj sürülür.
Makyaj temizlemeden yatarsak ne olur?
Gözenekleri tıkayarak toksinlerin cilt yüzeyine çıkıp atılmasını önleriz. Ayrıca makyajın temizlenmemesi, akne ve cilt kuruluğuna yol açar.
Deri dokusuna zarar veririz. Sivilcelerimizin çevreye yayılmasına neden olarak sorunu büyütürüz.
Hızlıca, özensiz temizlik yapmak yarardan çok zarar getirir. Yüzünüzdeki ölü deriyi temizlemek için satılan bazı toz ya da kremler deriniz için zararlı olabilir. Cilt tipiniz ne olursa olsun yüzünüze daima nazik davranın.
Sıcak suyun mikropları öldürdüğüne inanıp cildimize doğrudan temas ettirmek hatalıdır. Aşırı sıcak, cildi kurutur ve dokuları büyük ölçüde zedeler.
Sağlıksız beslenilmiş bir vücudun cildi ne kadar doğru temizlik yapsanız da fark edilmeyecektir. Çünkü deriyi koruyucu yaşamsal maddeleri alamıyorsunuz demektir.
Günlük cilt bakımınız nasıl olmalıdır?
Cilt bakımında ilk adım, günlük temizliktir. Her sabah ve her akşam olmak üzere, günde iki defa cildimizi özenle temizlemeli ve tonikle silmeliyiz. Ardından nemlendiricimizi sürebiliriz. Birçok insan makyaj yapmayı ihmal etmez ama cildin temizliğine önem vermez. Oysa makyaj yapılsa da yapılmasa da, yüz cildinin düzenli olarak, günlük birikimlerden arındırılması gerekir.
Krem gerçeği ile daha tanışmadınız mı?
Gece kullandığımız kremler cildimiz için çok önemlidir. Çünkü cildimizi yıpratan en olumsuz etkenlerden biri cildin kurumasıdır. Özellikle geceleri saat 1 ile 3 arasında cildimiz çok daha fazla kurur. Bu yüzden gece sürülen kremlerin diğerlerinden daha etkili ve tedavi edici olması gereklidir. Bu kremler gece uyurken cildimizin günün zararlı etkilerinden etkilenmemesini ve faydalı etkilerinin daha çabuk olmasını, sivilce, kırışıklık, leke gibi cildi tehdit eden sorunların geceleri daha çabuk iyileşmesini sağlar. İşte bu sebeplerden dolayı geceleri kullandığımız gece kremlerini seçerken çok dikkatli olmamız ve tedavi edici özelliği olan ürünleri tercih etmemiz gerekiyor.
Ciltteki küçük noktacıkları gideren kremleri gece yatmadan önce sürün. Gece yatmadan önce B kompleks, C ve E vitaminleri içeren kremler kullanın.
Yatmadan önce cilt türünüze uygun nemlendirici kremi yuvarlak hareketlerle cildinize uygulayın. Ellerinizi yumuşatın, ellerinize ve tırnaklarınıza yoğun nem içeren krem sürün.
Sivilcelerden kurtulun, sivilce ve akne tedavisinde kullanılan kremler, güneş ışığına maruz kaldıklarında cildinizi tahriş edebilirler. Sivilce tedavisinden en etkili sonucu almak için gece uyumadan önce kreminizi sürün.
Gözlerinizi koruyun, göz çevresindeki kırışık ve morlukları gidermek için kullandığınız kremden yüksek performans almak için gece uyumadan önce kullanın ve her gece bebekler gibi uyumayı ihmal etmeyin.
Sadece gece çıkartılmayan makyaj mı zararlıdır?
Tozlar, çevreden gelen kirler, dumanlar, egzoz gazları, sokaklardaki ve evlerdeki kurumlar, yemek buharlarıyla yüze yapışan yağlar, ölü keratin pulları, cildin sebum (yağ ) salgılarının fazlası, ter artıkları (Terlemenin buharlaşmasından sonra ciltte kalan suda çözülebilir maddeler), silinmiş gibi görünse bile, günlük makyaj artıkları (makyaj kalıntıları genellikle yağlıdır) ve daha sayısız etken cildimizi kirletir. Yüz temizliğine önce alından başlanmalı sonra sırasıyla; yanak, çene, burun ve boyunla devam edilmelidir. Alın, burun çevresi ve çene altı daha fazla toz ve kir tutar. Bu nedenle daha dikkatli temizlenmesi önemlidir.