Turgay Karakaya
Turgay Karakaya
Turgay Karakaya

Erkeklerde cinsel memnuniyetsizlik

Erkeklerin 1/3 kadarı cinsel memnuniyetsizlik yaşar. Bunun bazı işaretleri vardır. Eğer bir erkek her zamankinden daha fazla mastürbasyon yapıyorsa (her erkek hemen hemen tüm yaşamı boyunca zaman zaman mastürbasyon yapar.) bu hoşnutsuzluk bulgusudur.

Haberin Devamı

Erkeklerin 1/3 kadarı cinsel memnuniyetsizlik yaşar. Bunun bazı işaretleri vardır. Eğer bir erkek her zamankinden daha fazla mastürbasyon yapıyorsa (her erkek hemen hemen tüm yaşamı boyunca zaman zaman mastürbasyon yapar.) bu hoşnutsuzluk bulgusudur. Pornografiye aşırı ilgi de bu belirtilerden biridir.

Erkeklerin doğasında görsel uyarılar her zaman işitsel ya da dokunsal uyarıların önündedir. Bu nedenle dergi, filim gibi materyaller daha çok erkeklere yönelik yapılır. Bu tip materyallere ilgide artış cinsel olarak monotonluktan sıkılma bulgusu olabilir.

Tatminsiz erkekler spor gibi fiziki aktivitelere daha çok eğilimlidirler. Enerjilerini bu şekilde azaltmaya çalışırlar. Zihinlerini bu şekilde dağıtarak cinsel tatminsizliğini daha geri plana atarlar.

Bu gibi hallerde cinsel espiriler ve cinsellikten bahsetme eğilimi de artmış olabilir. Daha önce bu gibi konulardan daha az bahsedilirken bu konunun daha sık gündeme getirilmesi cinsel tatminsizliğin bir ipucu olabilir.

Diğer kadınlara olan ilgisinin artması da önemli bulgulardandır. Kendi fantezilerini zihinsel de olsa bu şekilde tatmin yoluna gidebilirler. Kendi vücudu ile daha fazla ilgilenip eleştirilerde bulunabilir. Örneğin "Göbeğim çıktı, saçlarım beyazladı" ya da " Çok yaşlandım" gibi. Bu durumda seksten kaçınma hali daha sık görülmeye başlar. Bu memnuniyetsizliğinin sebebini kendini beğenmeyerek kompanse etmeye çalışırlar.

Eşine ve ailesine gittikçe daha az zaman ayırır ve arkadaşlarıyla buluşmak veya kahvehanelerde okey oynamak gibi bahanelerle hem cinsellikten hem de eşinden daha fazla uzaklaşır.

Bu durumda memnuniyet nasıl artırılabilir? Kadın bu gibi hallerde durumu fark edip gereken tedbirleri alabilir. Örneğin kişisel bakımına daha özen gösterebilir. Aşırı kilo almışsa zayıflama rejimi yapabilir. Cinsellikte yeniliklere açık olabilir. Öpüşme, cinselliğin en önemli unsurudur. İyi öpüşme= iyi seks olarak kabul edilir. Kendi cinselliğini baskılamadan eşine yaklaşırsa bu durumda cinsellikten her iki tarafında alacağı haz çok daha fazla olur.