Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Göğüs silikonları hakkında çarpıcı gerçekler

Bugüne kadar göğüs silikonları hakkında birçok şey duymuşsunuzdur ama bu bilgileri ilk kez okuyacaksınız.

Haberin Devamı

Meme büyütme ve dikleştirme estetiği ülkemizde en sık yapılan operasyonlar arasında yer alıyor. Meme büyütmede en çok tercih edilen yöntem ise, uzun vadeli sonuçları ve sağlıklı olması nedeniyle tıbbi silikon uygulamasıdır. 


Göğüs silikonları hakkında çarpıcı gerçekler

Bugüne kadar göğüs silikonları hakkında birçok şey duymuşsunuzdur. Ama birazdan paylaşacaklarımızı eminim ilk kez okuyacaksınızdır. Doğal, diri, canlı bir göğüs dekoltesi ve meme yapısı, hatları elde etmemizi sağlayan tıbbi silikonlarla ilgili bilinmesi gerekenler:

Tıbbi silikonlar yurt dışından mı geliyor?

Ülkemizde göğüs estetiği silikonları üretilmiyor. Her yıl yaklaşık 500 bine yakın kadının silikon taktırdığı Amerika’da üretilen tıbbi silikonları kullanıyoruz. Dünyada bu silikonları üreten firma sayısı yaklaşık 5 tanedir. Ülkemizde meme protezlerinin kullanılması 1980’lere uzanıyor.

Haberin Devamı

DENİZ KUMUNDAKİ DOĞAL MADDEDEN ÜRETİLİYOR

Göğüs silikonları hakkında çarpıcı gerçekler

Göğsün içinde yıllarca kalan silikonlar doğal malzemelerden mi yapılıyor?

Silikon çeşitleri, tıbbın birçok alanında tedavi amaçlı olarak üretilen protezlerde, örneğin kalp kapakçıkları, diz eklem protezlerinde kullanılmaktadır. Göğse taktığımız silikonlara tıbbi silikon diyoruz. Tıbbi silikonların üretimi son derece özenli aşamalardan geçiyor. Silikon, insan vücuduyla alerjik reaksiyona geçmeyen, uyumlu bir doğal madde olan silisyum elementinden elde ediliyor. Silisyum, en çok deniz kumunda bulunur.


ENDÜSTRİYEL SİLİKON MEME BÜYÜTMEDE KULLANILMAZ

Göğüs silikonları hakkında çarpıcı gerçekler

Endüstriyel silikon ile tıbbi silikon arasındaki fark nedir?

Silikon zehirler ya da öldürür, inanışının ardında son derece ucuz endüstriyel silikonların göğüs silikonu olarak kullanılması vardır. Endüstriyel silikonlarda toksik kimyasal maddeler vardır ve insan sağlığına zararlıdır. Saf silikon olmadığı için meme büyütme ameliyatlarında kesinlikle kullanılmaz. Meme estetiğinde kullanılan tıbbi silikonlarda kimyasal karışımı kesinlikle yoktur. Doğala en yakın şekil ve içeriğe sahiptir.

Haberin Devamı

SADECE ESTETİK DEĞİL, GÖĞÜS KANSERİ TEDAVİSİNDE KULLANILIR

Göğüs silikonları hakkında çarpıcı gerçekler

Meme silikonları göğüs kanseri tedavisinde kullanılır mı?

Göğüs silikonları kanser yapar diye toplumumuzda maalesef yanlış bir bilgi var. Göğüs silikonu tıbbi silikondur ve kanser yapmaz. Aksine göğüs kanseri tedavisinde kullanılır. Göğüs kanseri nedeniyle göğsün bir kısmı alınarak kadınlık algısında yaşanan ciddi psikolojik travmanın tedavisi için, o göğsün tekrar oluşturulmasında tıbbı silikon kullanmaktayız.


GARANTİ BELGELİ SİLİKONLAR

Göğüs silikonları hakkında çarpıcı gerçekler

Meme büyütme estetiği olacak bir kadının silikonlarla ilgili bilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

Öncelikle bilinçli bir hasta, göğüs estetiğinden en büyük faydayı görecek hastadır. Peki meme estetiği olacak hasta nasıl bilinçli olur? Hastaya bu noktada ciddi sorumluluk düşüyor. Kullanılacak meme protezleriyle ilgili sağlık güvenlik sertifikalarını mutlaka görmeliler. Silikonun kalitesi hakkında bilgi almalılar. Operasyonun ardından silikonun marka ve model bilgisini, seri numarasını ve garanti belgesini doktorundan mutlaka talep etmeliler. Bu talepler hastaların en doğal haklarıdır.