Paylaş
Evde, işte, otobüste hatta yürürken bile zamanımızın çoğunu artık bilgisayar ve mobil iletişim cihazlarına bakarak geçiriyoruz. Peki tehlikenin farkında mısınız?
Özellikle sosyal paylaşım siteleri bizi bu teknolojilerin neredeyse müptelası haline getirdi.
Her bağımlılığın kötü bir tarafı olduğu gibi teknolojinin hayatımızda bu kadar yer etmesinin avantajları kadar dezavantajları da var. Bilgisayar ve diğer mobil iletişim cihazlarının ekranıyla uzun süre haşır neşir olmak modern insanı erkenden yaşlandırıyor. Bundan en çok etkilenenler ise orta yaş ve altındaki genç nüfus.
Son yıllarda genç nüfusta teknoloji bağımlılığı kaynaklı göz altı çökmesi ve yüz bölgesinin düşmesi, göz altında torbalanmaların oluşması gibi deformasyonlar giderek artmaktadır. Bunlar kalıcı estetik sorunlardır. Bu cihazlardan gelen zararlı ışınlar yüzün çok genç yaşta çökmesine ve yaşlanmasına yol açıyor.
Çalışma hayatından sonra özel hayatımıza giren bilgisayar ve benzeri teknolojik cihazlara neredeyse mesai saatleri boyunca bakmak zorunda kalabiliyoruz. Bu kullanım süresi, 30 yaşın altındaki bir kişinin yüzünü zamanla 35 yaşındaki bir insanınkine dönüştürebiliyor. Özellikle hassas cilde sahip kadınlarda bu durum daha hızlı, etkili ve sık görülüyor.
Erken yaşlanma izleri kişinin sosyal ve özel hayatına negatif yansıyor. Sosyal aktivitelerden kendini yalıtma ve bilgisayarda daha çok vakit geçirme eğilimi doğuyor.
Bunun tedavisi için tek tek ya da kombine operasyonlara başvuruyoruz. Göz altındaki torbalanmalar alt göz kapağı ameliyatıyla; elmacık, orta ve alt yüz bölgelerinde oluşan gevşeme ve düşmeler ise elmacık estetiği ve yüz germe operasyonlarıyla tedavi ediliyor.
Birkaç hafta içinde gerçekleşen iyileşme sonunda, teknolojinin yaşlandırıcı etkisinin ortadan kaldırıldığı, kişinin yaşına uygun hatta daha genç ve doğal görünümlü estetik hatlara sahip yüz hatlarının ortaya çıktığını görmekteyiz.
İyi bir çalışma haftanız olsun…
Paylaş