Paylaş
Malzemeler:
• 2 su bardağı yulaf
• 4 çorba kaşığı tambuğday unu
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çorba kaşığı hindistancevizi
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarım çay kaşığı muskat
• 1 paket vanilya
• 2 yumurta
• Yarım çay bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı bal veya tatlandırıcı doğal şurup (hurma, agave gibi)
• 2 çorba kaşığı kuru üzüm
• 4 çorba kaşığı ince doğranmış kuru incir
Hazırlanışı:
• Yulafın yarısını robottan geçirerek un haline getirin.
• Karbonata birkaç damla limon damlatın. Tarçın, muskat, vanilya ve hindistancevizini un halindeki yulafa karıştırın.
• Ayrı bir kapta yumurta, erimiş tereyağı (veya sıvıyağı) ve balı köpürtene kadar çırpın.
• Yumurtalı sıvı karışıma un haline getirdiğiniz yulaf karışımını ekleyin ve düşük ayarda çırpmaya devam edin.
• Üzerine kalan yulafı (öğütülmemiş olanı), kuruüzüm ve kuruincirleri ekleyip karıştırın.
• Yumuşak ve yapışkan bir karışım elde edeceksiniz. Bu hamurdan istenilen büyüklükte yassı kurabiyeler hazırlayın.
• Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin.
• Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Kuruyemişlerin yanmaması için düşük ısıda pişirin ve
15 dk.dan sonra kontrol etmeye başlayın. Altın rengine dönüp hafif kıtırlaşmaya başlayınca çıkarabilirsiniz.
Paylaş