Paylaş
1) BİLGİ VERİN: Bebeğin beslenme düzeni, ağız tadı, genel durumu konusundaki temel bilgileri bakıcınıza anlatın.
2) YAZILI ANLATIN: Söz uçar yazı kalır ! Bakıcınızın bebeğinizle ilgili bilmesini, özen göstermesini istediğiniz, en önemli noktaları ona yazılı olarak verin. Bunları çok fazla değil, ama daha sade ve öz belirtin.
3) TABLO YAPIN: Bebeğin beslenme saatlerini gösteren günlük ve haftalık bir tablo oluşturun. Bu tabloya bebeğin saat kaçta ne yemesi gerektiğini, kaçta uyuması gerektiğini yazın.
4) HAFTALIK BESLENME PLANI YAPIN: Haftasonu beraber bebeğinizin o hafta yiyeceği şeyleri planlayabilirsiniz. Bu hem sizin konuya önem verdiğinizi gösterecek; hem bakıcınızı motive edecek; hem de sizin bebeğinizin bu sürecini evde olmasanız bile takip edebilmenizi sağlayacaktır.
5) DİKTE ETMEYİN: Ona yardımcı olmak istediğinizi hissettirin. Seçtiğiniz ve beğendiğiniz bir bebek yemekleri kitabını hediye edebilir; seçtiğiniz tarifleri hazırlamasını söyleyebilirsiniz.
6) TAKİP EDİN: Bebeğinizin ek gıdalara geçiş sürecinde kakasında, cildinde, uyku düzeninde ani değişiklikler olabileceğini hatırlatın. Bunlardan herhangi birini fark ettiğinde hemen sizi bilgilendirmesini söyleyin.
7) DOKTORA BERABER GİDİN: Bebeğinizin rutin kontrollerine beraber gitmenizin de faydası olacaktır.
8) ZORLAMAYIN, BİTİRTMEYİN!: Bakıcınızı bebeğinizin yemeğini bitirtmesine yönlendirmeyin. Bu onda zorunluluk ve baskı yaratır. Bebeğin bitirmesi önemli değil, severek yemesi önemli. Bunu bakıcınıza mutlaka belirtin. Aksi takdirde bakıcılar bunu görev edinip bebeğe iyi birşey yaptığını düşünerek onu yemeye, bitirmeye zorlayabilirler ki bu istemediğimiz bir yaklaşımdır.
9) SOHBET EDİN: Her gün belli saatlerde bebeğin o gün ne yediğini, neyi severek yediğini, neyi ne kadar yediğini sohbet eder gibi konuşun. Soru sorun, sohbet eder gibi anlatmaya yönlendirin.
Paylaş