Paylaş
Hamilelikte kasılmalar, anne adaylarının en çok endişelendiği konudur. Bu kasılmaların ne zaman geleceği ise belli olmaz. Kasılmaların süresi anneden anneye değişiklik gösterir. Halk arasında bu kasılmaların erken doğuma neden olacağı hakkında söylemler vardır. Anneler her kasılmanın erken doğuma neden olacağı korkusundan kaçınmalıdır. Bunun için anne adayları bu konu hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar.
Bu kasılmalar genelde 22. haftadan sonra başlarlar. 22. hafta öncesinde olan kasılmalarda vardır. Fakat bu kasılmalar ara sıra olan ufak kasılmalardır. 22. gebelik haftasından sonra ise bu kasılmaların şiddeti daha da artacaktır. Bu gelen kasılmalar bazen doğum sancılarıyla da karıştırılmaktadır. Anneler bundan dolayı çok korkmaktadır. Bu kasılmaların anneye de bebeğe de zararları yoktur.
Bu gelen kasılmalar düzenli değildir, ağrıların sıklığı süresi ve şiddeti farklıdır. 22. gebelik haftasından sonra olan bu kasılmalar gerçek doğum sancılarından çok daha farklıdır. Anne adayları bu kasılmaları takip edip dayanılmaz şekilde ve çok sıklıkla tekrarladığında mutlaka doktora başvurmalıdır.
Bu kasılmalar geldiğinde anne adayları dikkat ederek dinlenmeye başlamalıdır. Anne adaylarının gevşemesi ve bol sıvı tüketmesi bu kasılmaların daha hafif atlatılmasını sağlayacaktır.
Sonuç olarak bu kasılmalar gebeliğin başında ara sıra gelebilir. Fakat kasılmanın daha fazla olduğu dönem 22. gebelik haftası ve sonrasıdır. Bu kasılmalar çok şiddetlendiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz.
Toparlayacak olursak hamilelikte kasılmalardan gebeler çok rahatsız olurlar ve çok korkarlar. Özellikle anne adayının ilk gebeliği ise korku daha fazla olur. Kasılmalar “yalancı kasılmalar” ve “gerçek kasılmalar” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu kasılmalar genelde 22. gebelik haftasından sonra başlamaktadır. Anne adayının ilk gebeliği değilse biraz daha erken başlayabilir. Fakat ilk gebeliği ise 22. gebelik haftasından sonra başlayacaktır. Bu kasılmalar doğum sancısıyla karıştırılmaktadır. Bu kasılmaların farkı ise silinme yapmamalarıdır. Gerçek doğum sancıları ise silinme yapar.
Bu kasılmaların yorgunlukta arttığı gözlemlenmiştir. Onun için yorgunluk kasılmalara iyi gelmez ve arttırır. Kasılmalarınızın geldiği zamanlarda bol bol dinlenmeniz gerekmektedir. Ayakta çok durmak, yorgunluk, sinir ve stres kasılmaları tetiklemektedir. Bunun için dinlenmek kasılmaların durmasını ve azalmasını sağlamaktadır. Kasılmaların çok şiddetli olduğu zamanlarda ve normalden farklı olduğu zamanlarda mutlaka doktorunuza başvurun.
[fotogaleri=949,2119,2162]
Paylaş