Serkan Tutar
Serkan Tutar
Serkan Tutar

Et satın alırken bunlara dikkat!

Etin çekildiği cihazın üzerinde daha önceki çekimden kıyma kalmadığını kontrol edin.

Haberin Devamı

Alışverişlerinizde alınan kırmızı ve beyaz etlerde nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Özellikle bilinmeyen yerlerden alınan ve güvenmediğiniz etler ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Diyetisyen ve NLP Uzmanı Serkan Tutar, sağlımız açısından büyük önem taşıyan uyarılarda bulunuyor.

EN LEZZETLİ ET YEMEKLERİ TARİFLERİ İÇİN AİLE MUTFAĞINA UĞRAYIN!

Kırmızı et alırken…

  • Sağlıklı olmayan etler tüketildiğinde insanlara, barsak parazitleri, tenyalar, bakteriyel hastalıklar, tüberküloz, salmonella gibi hastalıklar geçebilir. Bu tür hastalıkları taşımayan etlerin üzerindeki damgalara dikkat etmek gerekmektedir.
  • Kırmızı et alırken, soğuk dolaplarda saklandığına dikkat etmelisiniz. Özellikle bozuk buzdolaplarında saklanan etlerde bakteri üreme şansı yüksektir.
  • Kıyma alacaksanız, büyük et parçalarından çektirmelisiniz. Etin çekildiği cihazın üzerinde daha önceki çekimden kıyma kalmadığını kontrol ettirin. Almış olduğunuz kıymayı buzdolabında en fazla bir gün bekletmelisiniz. Parça etleri ise iki-üç gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Ayrıca kestireceğiniz etin renginin morarmaya yüz tutmuş olmaması ve canlı kırmızı renkte olması önemlidir.

Beyaz et alırken…

  • Beyaz etlerin kırmızı etler gibi soğuk dolaplarda saklanması önemlidir. Eğer almış olduğunuz beyaz etin bu tür ortamlarda saklanmadığını görüyorsanız kesinlikle uzak durmalısınız.
  • Özellikle tavuk etinin güvenilir bir marka olarak tercih edilmesi sağlığınız açısından dikkat edilmesi gereklidir.
  • Ayrıca ambalaj üzerindeki son kullanma tarihini okumanız gereklidir. Tavuk etlerini alırken sıfır derecede saklandığına ve bir-altı gün arasında tüketimi gerektiğini unutmayın.