#KadınOlmasa koşulsuz sevgiyle büyümüş çocuklar olmazdı

Üretken ve hayatın içinde var olmayı, aktif olmayı seven kadın olmak kolay değil.

Haberin Devamı

#KadınOlmasa, sevgi dolu bir yuva, koşulsuz sevgiyle büyümüş çocuklar olmaz dolayısıyla Toplumsal vicdan, hoşgörü ve barış olamaz. Kadın olmasa eğer, gökyüzündeki güneş yerini soğuk ve gri puslu bir karanlığa bırakır. Ve o karanlık bir süre sonra sistemin tamamını karartmaya ve köreltmeye başlar. Bunun olmaması için, kadının toplumda varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi gerekli. Peki ama nasıl?

Üretken ve hayatın içinde var olmayı, aktif olmayı seven kadın olmak kolay değil. Malum hem toplumsal cinsiyet rollerimizin bize dayattığı görev ve yükler hem de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yarattığı baskı ile başa çıkmak oldukça zor.

Bir yandan yuvayı kuran dişi kuş olma rolümüzün gereği evi çekip çevirme, çocukların dünyaya gelmesi sürecinde hem gebelik hem sonrasında bebek bakımı konularında büyük bir özveri gösteriyoruz. “Bugün ne pişirsem” sorusu da bizden cevap bekliyor, “anne çoraplarımı bulamıyorum” da. Günlük tatlı telaşlar mı bunlar yoksa ömrümüzden ömür götüren ağır yüklerimiz mi? Bu ikisi arasındaki uçurumu sanırım yaşadığımız toplum ve içersinde bulunduğumuz sosyal çevre belirliyor.

Haberin Devamı

İlk belirleyiciler ise her daim öz saygımız ve ikinci sırada da eşlerimiz. Günlük yaşamda özel alanlarımıza saygı duyulması, kendimiz olabilmek, kendimize zaman ayırabilmek çok önemli. Yanlız kalmayı başarabilmek, çalışma hayatından kopmamak ve kendi ayakları üzerinde durmanın karşı konulmaz cazibesini yitirmemek. Bir koltukta 3,4,5 hatta çok daha fazla karpuz taşımak bu olsa gerek. Ama hiç birini de kırıp dökme şansını kendimize tanımadan. Sanırım kent kadınına yaşamının kısa bir özetini yaptırsaydık içerik bunlardan ibaret olurdu.

Peki kadın mutlu muydu? Hayatından memnun muydu? İşte bu soruların yanıtını sormak ve yanıtını almak pek mümkün değil, çünkü sorun zaten kadına ne istediğini sormuyor oluşumuz. Toplumsal olarak kadına hakettiği değerin verilmesinden yana değilim, kadının zaten hakkı olan ve malesef yavaş yavaş farkettirilmeden elinden alınan hak ve özgürlüklerinin iade edilmesi dileğindeyim. 

Haberin Devamı

Gelecek neslin belirleyicisi kadınlarımızın bir güne sığamayacak kadar önemli olan varlıkları kutlu olsun.. Çünkü kadın olmazsa olmaz!

Yazarın Tüm Yazıları