Paylaş
Malzemeler
3 adet limon
2 adet greyfurt
4 bardak su
3 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Limon ve greyfurt kabukları beraber ince ince doğranır. Bir kabın içine konan suyun içine atılırlar ve 15 dakika boyunca kaynatılır. Kaynama sonunda süzülür. Soğuduktan sonra içine bal ilave edilir ve karıştırılır.
Not: Elde edilen karışım her yemekten sonra 1 bardak içilir.
Malzemeler
4-5 adet kuru erik
1 baş enginar
1/2 çay bardağı adaçayı
1/2 çay bardağı papatya
1/4 çay bardağı lavanta
1 çay bardağı funda yaprağı
Enginar doğranır, erikler parçalanır. Ardından enginar ve erik diğer malzemelerle karıştırılır. 1 litre su kaynatılır. Kaynamış suya hazırlanan karışım konur ve üzeri kapatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenince çay süzülür.
Not: Elde edilen sıvı günde 3 defa yemeklerden sonra içilmelidir.
Malzemeler
1 adet limon
1 kahve kaşığı kekik
1 çay kaşığı lavanta
1 yemek kaşığı nane
1 kahve kaşığı bal
Limonun kabuğu rendelenir. Rendelenmiş kabuklar nane, lavanta ve kekikle karıştırılır. Bu karışım önceden kaynatılmış 1/2 litre suyun içinde 15 dakika demlenir. Ardından süzülür. İçilmeden önce bal ilave edilir.
Not: Bu çay isteğe bağlı olarak günde 2-3 bardak içilebilir.
Paylaş