Paylaş
“Yazın kumsalda güneşlen, denize gir nereye kadar, biraz da kitap okuyalım” diyorsanız sizin için beş kitaptan oluşan bir liste hazırladım.
Özellikle biz kadınlar modumuza göre kitap okumayı çok severiz. Tatildeyken biraz daha eğlenceli kitapları tercih ederiz birçoğumuz. En çok okunanlar ise aşk ve kişisel gelişim ile ilgili olanlar olur.
Dalgalar eşliğinde bu kitapları okumanın verdiği haz apayrıdır. Kışın bir türlü okumaya vakit bulamadığımız kitaplar için de güzel bir fırsat olur. Eğer şu sıralar aklınızda hiçbir kitap yoksa belki vereceğim liste işinize yarayabilir. Ben de tüm kitapları okumadım ama şu an elimde ‘Parizyen’ kadınını eğlenceli bir dille kaleme alan, güzellik, yemek, moda, ilişkiler ve hayat tarzı üzerine tüyolar veren Parisli Kadının Farkı: Tarzını Bul kitabı var. Bakalım siz listeden hangisini tercih edeceksiniz?
Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret ve Sophie Mas isimli dört yazarın kaleme aldığı kitapta güzellik, hayat tarzı, yemek, moda, ilişkiler, yapılacaklar ve yapılmayacaklarla ilgili zekice ipuçları veriliyor.
Kitapları ve insan odaklı çalışmalarıyla milyonlarca ruha dokunan Aret Vartanyan, daha önce denenmemiş tarzda kaleme aldığı bu romanında yüreğiyle mantığı, gerçekle illüzyon arasında sıkışan insanlığı kendi içinde bir yüzleşmeye davet ediyor.
“Bir yanda Zâhir, bir yanda Bâtın… Bir yanda görünen dünya, bir yanda insanın ötesi, evrenin varoluşu… Bir yanda bireyin günlük yaşam akışı içinde kendini, çevresindeki karakterleri ve bulunduğu yaşamı sorgulayan bir hikâye; diğer yanda felsefik ve ruhani sırları irdeleyen, kadim bilgileri ve bilgeleri bugüne taşıyan gizemli, mistik bir yolculuk… Bir yanda ağacın altında uyuyan Yedi, denizden çıkan çift başlı düalite, zaman ustası saatçi, bilge simyacı, Schrödinger'in kedisi, mahkeme salonuna doluşmuş düşünürler ve daha nice ezoterik kahraman... Diğer yanda aşk, tutku, aldatma, entrika ve yaşam kavgası…”
San Fransisco Chronicle'ın okuyucuları arasında, hangi kitabın hayatlarını değiştirdiğine dair yaptığı bir ankette, Richard Carlson’a ait "ufak şeyleri dert etmeyin" birinci sırada yer aldı. New York Times Bestseller Listesinde 100 haftayı aşkın bir süre boyunca yerini korudu.
"Pek çok insan yaşam enerjilerinin büyük miktarda "ufak şeyleri dert ederek" harcadıkları için, yaşamın güzelliğini ve büyüsünü tümüyle ıskalamaktadırlar. Çabalarınızı bu hedefe doğru yönelttiğiniz takdirde daha sevecen ve ılımlı olabilmek için kendinizde çok daha fazla enerji bulacaksınız."
Kürşat Başar’ın kitabında;
Yakın tarihimizin kritik bir döneminde dünyaya gelen, birbiri ardına yaşadığı kayıplara rağmen hayata tutunan bir gencin büyüme serüvenini, yüzleşmelerini ve bir yaz mevsimi yaşadığı sarsıcı aşkı, arka plana hızla yitip giden İstanbul'u yerleştirerek anlatıyor.
Bir karşılaşmayla değişen hayatın, küçük bir rastlantıyla uyanan arzuların, birdenbire gittiğiniz yolu değiştiriveren olayların ve her şartta, her yerde insana devam etme, hatta yeniden, yeniden başlama gücü veren o ele gelmez sırrın peşine takılarak...
Hikâyeye göre adam, kadını çok seviyor, sevdikçe ruhu büyüyor, eve sığmıyor... Bülbülün çilesi, yazarın zulası... İnceden sarma bir sigara, inceden bir bardak... Jak Danyel isimli bir şişe, Hicran isimli bir yara, tuhaf isimli bir roman. Kafamız iyi, açmayın kapağı, biz böyle iyiyiz.
İlhami Algör, alelacayip aşkların ve oyunbazlığın, hüzünlü dolambaçların yazarı. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, İtalyan Yokuşu'ndan aşağı, rüzgâra asılıp Tophane'ye inen roman.
Paylaş