Nil Şahin Gürhan
Nil Şahin Gürhan
Nil Şahin Gürhan

Erkekler bir mola vermeye ne dersiniz?

Uygulaması çok basit!

Haberin Devamı

Siz de yoğun iş temposunda yediklerine dikkat edemeyen, evde hazırladığı yemeği yanında taşımaya üşenenlerden misiniz? Aslında düşününce çok zor gelen ama uygulamasının çok basit olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, özellikle erkeklerin sorunu olan ara öğün saatlerinin atlanmaması ve neler yenmesi gerektiğini anlattı.

İş yerinde ara verip bir şeyler yemek, hele onu evden hazırlayıp yanında taşımak veya temin etmek, en önemlisi onu diğer insanların içinde çıkarıp yemek çok zor ve uygulanmaz bir durumdur. Özellikle erkeklerin ara öğün saatlerini hatırlamamaları başlı başına bir sorundur.

Aslında bu ara öğünlerin uygulaması son derece basit. Evde hazırlanıp getirilebilir çünkü miktar ve çeşit olarak genellikle iki çeşittir. Dışarıdan temini ve yanımızda taşıması da çok kolaydır. Bir kutu yoğurt-süt-ayran, meyve, ceviz, badem, fındık, evde yapılmış bir sandviç veya bir tost… Küçücük bir molayla hem dinlenme, hem de ara öğün yapılabilir. Sağlıklı besinlerle, az ve sık beslenmenin vücut yağının artışına dur dediği ve görüntünüzü korumada size destek sağladığı bilimsel çalışmalarca da gösterilmiştir.

Haberin Devamı

Üç ana öğünün yanı sıra, üç ara öğün tüketmeye özen göstermeniz önemlidir. Ara öğünlerin, vücut yağının artışını önlemede olan yararlarının yanı sıra, iş performansına da etkisi vardır. Yoğun iş temposu içinde öğünler arasında kan şekeri düşmeye başlar. Kan şekerinin düşmesine orantılı olarak, konsantrasyonunuz ve dayanıklılığınızda da düşme gözlenecektir. Bu nedenle imkanınız dahilinde küçük ara öğünler yapın, performansınızla herkesi kendinize özendirin.