Paylaş
Çalışan kadınların bir sorunu da iş yaşamında yaşadığı yoğunluk nedeni ile mutfaklarına yeteri kadar ilgi gösterememeleridir. Fakat işe yarar bir mutfak planı bu sorunu ortadan kaldırır. İşte Diyetisyen Nil Şahin Gürhan’dan pratik öneriler…
• Alışveriş listenizi mutfakta göz önünde bir yere asın. Yemek hazırlarken biten ve almanız gereken her ürünü üzerine not edin.
• Alışveriş sırasında bir dahaki alışveriş zamanınıza kadar yetecek miktarda ürün satın almaya özen gösterin.
• Alışverişteyken acil durum kurtarıcısı olarak donmuş sebze ve ton balığı alın.
• Hafta sonu, haftanın ilk günleri için yetecek miktarda yemek yapın. Fakat ısıtılmış yemekleri 24 saat içinde dökmeyi unutmayın.
• İşten geç çıktığınızda ve yemek yapmak için süreniz sınırlı olduğunda ızgara et, salata, ayran ve ekmekten oluşan hafif ve hızlı bir menüden yardım alın.
• Yemek yapmak için çok geç kaldığınızda menemen, ayran ve ekmekten oluşan bir menü kurtarıcınız olacaktır.
• Ailece haftada 2–3 kez balık tüketmeniz gerekir. Evde balık yapma şansınız yoksa yemek yapmaya vaktiniz kalmadığı günlerde ailecek dışarıda ızgara balık yemeye gidebilirsiniz.
• Acil durumlarda donmuş sebzeleri hızlıca pişirebilirsiniz. Çünkü çözdürülmelerine ihtiyaç yoktur.
ÇALIŞAN KADINLARIN KURTARICISI IZGARA KÖFTENİN PRATİK TARİFİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Paylaş