Nihat Tanfer
Nihat Tanfer
Nihat Tanfer

Dişleriniz için tatilinizi bölmeyin!

Diş problemi olan kişiler için bir günde diş tedavisinin mümkün olduğuna dikkat çeken Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, dental kronun avantajlarını anlattı.

Haberin Devamı

Tatile çıkmadan önce diş problemi olan kişiler için bir günde diş tedavisi mümkün. Teni teknolojiler sayesinde diş dokusu bilgisayar ortamında oluşturulduğu için artık ölçü almaya gerek kalmıyor. Güzel bir gülümseme için istenilen porselen restorasyonlar artık bir gün içinde yapılabiliyor. 

CEREC TEKNİĞİNİN İKİ ÖNEMLİ İŞLEVİ VAR

İlk olarak diş dolgularının tamamının üzerinde bloke edilmiş hazır porselenleri inley yani döküm dolgu şekline sokarak uygulama imkanı sunuyor. İkinci olarak özellikle ön dişler grubunda dişleri kesmeden, üzerine faset şeklinde kaplanmasını da sağlıyor.

Dişleriniz için tatilinizi bölmeyin

GÜLÜŞ TASARIMINDA DENTAL KRON KULLANIMI

Dental kuron, gülüş tasarımında hasar görmüş ya da çürük bir diş üzerine doğrudan uygulanan ince bir kaplamadır. Basit bir dolguyla kurtarılması mümkün olmayan diş kaybının önlenmesi, kök kanalı onarımı, tek bir eksik dişin tamamlanması için uygulanabilir. Dental kuronlar, gülüş tasarımı ile diş estetiğinde iyileştirme yapmak için de kullanılabilir. Dişlerin boyutu, şekli ve rengi, seramik bir dental kuron ile geliştirilebilir ya da eski haline getirilebilir.

Haberin Devamı

CAD/CAM (CEREC) TEKNİĞİYLE BİR GÜNDE GÜLÜŞ TASARIMI

CAD/CAM (CEREC) tekniği ile tek bir ziyarette dental kuronunuz hazırlanabilir. Bu teknikle dolgu veya kaplama yapılacak olan dişin, 3 boyutlu optik ölçümü bilgisayar kamerası ile yapılır ve dijital ortama aktarılır. CAD/CAM ile tek porselen kaplamalar, porselen inlay, onlay (dolgu), porselen köprüler ve laminalar bir günde yapılır. Bir günde diş estetiği, gülüş tasarımı ve diş bakımı süresini azaltır, tatilinize hiç ara vermeden estetik bir gülümseme ile devam edebilirsiniz.

 Dişleriniz için tatilinizi bölmeyin 

TEK ZİYARETTE DENTAL KRONUN AVANTAJLARI

CAD/CAM dijital görüntüleme tekniği dişlerinizin tedavisinin çok daha uygun bir şekilde planlamasına yardımcı olur. Ayrıca tedavi sırasında ve sonrasında yüksek koruma ve kontrol imkanı sağlar. Bir günde diş estetiğinde geçici protez kullanımına gerek olmaz. Hastalara sunduğu en önemli konfor ise bilgisayar ortamında ölçü alınabilme imkanıdır. Hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi ve hemen uygulanabilmesi en avantajlı özellikleridir. Bunun yanı sıra zengin materyal seçeneği sunması, metal kullanmadan porselen restorasyon yapılması, son derece dayanıklı olması ve estetik görünmesi diğer önemli avantajları olarak sayılabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer

[fotogaleri=3355,3136,2141]