Paylaş
Yapılan araştırmalarda, kakaonun ve çikolatanın beynin kapasitesini artırdığı kanıtlandı. Kakao dışında; içinde flavanol bulunan elma ve çay da zekayı açıyor.
İtalya'daki L'Aquila Üniversitesi'ndeki bilim adamları; hafif bilişsel bozukluğu olan ve Alzheimer hastası 90 kişinin, sekiz hafta boyunca orta ve yüksek dozda flavanol içeren kakaolu içecekler içmesini sağladı. Ardından katılımcılara görsel-sözel zekalarını ve dikkatlerini ölçmek için üç ayrı test uygulandı.
Beyne fazla oksijen gidiyor!
Deney sonunda; fazla miktarda flavanol içeren kakaoyu tüketen kişilerde, beyin işlevinin daha seri olduğu gözlemlendi. Yapılan araştırmalar; kakaonun yapısında bulunan ve flavonol grubundan olan epikateşin maddesinin; kan akışını hızlandırarak beyne daha fazla oksijen gitmesini sağladığını gösteriyor. Bu madde; kakaonun dışında elma, şarap ve çayda da bulunuyor. Araştırma sonuçlarına ulaşmak için kişinin günde 10-20 parça çikolata tüketmesi gerekiyor.
Uzmanlarımızdan Prof. Dr. Neriman İnanç da, antioksidan özelliği bulunan elmanın; kalp damar hastalıkları, prostat kanseri, felç riskini azaltmanın yanı sıra alzheimer ve demans gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları da büyük oranda önlediğini belirtti.
İnanç, “Elma ve elma suyunda bol miktarda demir ve fosfor bulunuyor. Demir, beyin fonksiyonlarının faaliyetlerinde kullanılırken, fosfor ise zihinsel faaliyetlerin etkinliği için enzim yapısına katılıyor” şeklinde konuştu.
Paylaş