Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun

YGS sonuçları açıklandı!

Başarı” sözcüğünü aşırı önemsemeyin ve bu sözcüğün altında çocuklarınızın ezilmesine izin vermeyin!

Haberin Devamı

Beklenen gün geldi! YGS sonuçları açıklandı.

Dün akşamüzeri bir öğrencim beni arayarak YGS sonucuna kendi bakmayacağını, pazar günü görüşmemiz sırasında benim yanımda bakacağını iletti. Nedenini sorduğumda, “Geçen seneki gibi hüsrana uğramak ve vazgeçmek istemiyorum” dedi.  Üniversite sınavına ikinci kez hazırlanıyor. “Ne dersiniz, sizce de öyle mi yapmalıyım, aslında çok da merak ediyorum” diye de ekledi. 

Öğrencimle “Karar verme, seçim yapma, zamanı etkin kullanma, ders çalışma stratejileri vb” başlıklar adı altında çalışıyoruz. Öğrencimin kendisi için yapacağı en önemli değişim: Sınav bitti, elinden geleni yaptı ve sonuçla yüzleşmekten korkmaması gerekiyor. Sonucu aldıktan sonra önemli olan LYS sınavı için gerekli atağa geçmesi ve yılmaması/pes etmemesi. 

Haberin Devamı

YGS sonuçları açıklandı

Bu konuda öğrencilerimiz yazık ki “pes etmeyi”çok daha çabuk seçebiliyorlar. Bu konuda en çok da anne babalarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından çekinmeleri rol oynuyor. Burada anne babalara çok önemli görev düşüyor. Aslında sürecin başından itibaren başlıyor anne babaların da görevleri.

Öncelikle,

  • Çocuklarını çok iyi tanımaları ve beklentilerini ona göre oluşturmaları ama bunu çocuklarına hissettirmemeleri..
  • Onu hal ve şart ne olursa olsun hep ileride tutacak şekilde desteklemeleri.
  • Hakikaten işin içinden çıkılamayan bir durum varsa profesyonel yardım almaları ve bu konuda da çocuklarını teşvik etmeleri.
  • ”Başarı” sözcüğünü aşırı önemsememeleri ve bu sözcüğün altında çocuklarını ezmemeleri.

YGS sonuçları açıklandı

SIRA GELDİ LYS SINAVINA...

Bu sınav çok daha stratejik ve soru tiplerinin daha çerçevesinin belli olduğu bir sınav. Zaman az.. LYS sonunda seçimler yapılacak. Önemli ve iyi yürütülmesi gereken bir hazırlık zamanı. Çocuklarımızla birlikte yan yana, el ele, gönül gönüle.. Onlara her şekilde yanlarına olduğumuzu hissettirerek...