Bayram sonrası detoks programı ile yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
Haberin Devamı
Bayramda lezzetli mi lezzetli yiyeceklerle kendinizi ödüllendirmiş hatta bazı zamanlar ipin ucunu kaçırmış bile olabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Merve Tığlı Çınar’ın hazırladığı bayram sonrası detoks programı ile bu kaçamakları telafi etmeniz mümkün!
Vücudunuzda şişkinliği engelleyecek, enerjinizi yükseltecek, yağ yakımını hızlandıracak ve kendinize olan güveninizi size tekrar kazandıracak bu programa en az 3 gün, en fazla 1 hafta boyunca devam edebilirsiniz. Programdaki menüler et veya tavuk içermiyor; ancak program sırasında vitamin, mineral, protein ve antioksidanlardan zengin balıktan faydalanabilirsiniz.
Bayram sonrası detoksunda dikkat etmeniz gerekenler
Arka arkaya 3 veya 5 gün boyunca aynı menüyü takip etmeye özen gösterin.
Sadece listede belirtilen yiyecekleri tüketin. Ekstra tuz, şeker, bal, krema, salata sosu, baharat vb. kullanmayın.
Sadece listede belirtilen içecekleri tüketin. Ekstra soda, meyve suyu, alkol ve diyet içecekleri tüketmeyin.
Sade tükettiğiniz sürece kahvaltıda dilediğiniz kadar çay veya kahve içebilirsiniz.
Her öğünden 30 dakika önce 2 bardak su tüketmeye özen gösterin. Dilerseniz gün boyunca bu miktardan daha fazla su tüketebilirsiniz.
Günde 3 fincan yeşil veya beyaz çay tüketin.
Eğer vejetaryenseniz o besinlerin yerine tüketebileceklerinizi görerek küçük değişiklikler yapabilirsiniz.
Artık programa başlamaya hazırsınız!
Kahvaltı
Enerjiyi arttıran içecek
Bir blenderda; ¾ su bardağı yağsız sütü (vejetaryenler soya veya badem sütü kullanabilirler), ½ orta boy muzu, ½ su bardağı dondurulmuş ahududuyu, ½ su bardağı dondurulmuş yaban mersinini, 1 ölçek vanilyalı protein tozunu ( vejetaryenler soyalı, pirinçli veya bezelyeli protein tozu kullanabilirler), ¼ çay kaşığı tarçını ve 5 küp buzu homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bu öğünde dilediğiniz kadar sade kahve veya çay içebilirsiniz.
Öğle
Not:Öğle yemeğinden 30 dakika önce 500 ml limonlu su için.
Ispanak salatası
Sınırsız ıspanak yaprağı
Sınırsız antioksidandan zengin besinler. Bunlar; kırmızıbiber, domates, havuç, kırmızı soğan, brokoli, pancar. Dilerseniz salatalık, mantar, kereviz, karnabahar ekleyebilirsiniz.
½ su bardağı kırmızı veya siyah fasulye
1 yemek kaşığı doğranmış ve kavrulmuş ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sınırsız limon ve sirke
1 avuç taze yaban mersini
1 fincan yeşil veya beyaz çay
Ara öğün
½ su bardağı tuzsuz, kabuklu Antep fıstığı
1 fincan yeşil veya beyaz çay
Akşam
Not: Akşam yemeğinden 30 dakika önce 500 ml limonlu su için.
Sınırsız ızgara, haşlama veya buharda balık (morina, pisi balığı, mezgit veya somon tercih edebilir, balığınızı dilediğiniz kadar limon ve karabiberle tatlandırabilirsiniz. Eğer vejetaryenseniz; balık yerine sote tofu tercih edebilirsiniz.
Sınırsız buharda pişmiş yeşil fasulye, ıspanak, kabak (isteğe bağlı limon ve karabiber ile)