Paylaş
#KadınOlmasa mücadele olmazdı. Çünkü kadınlar mücadelede her daim bir adım önde! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hayata başkaldıran, zorluklara göğüs geren, güçlü kadınlara bir göz atalım ve onlardan ilham alalım istedim.
Bu hikâyeler ruhlarındaki çocuğu koruyan, yılmayan, zorluklar karşısında sağlam duran tüm kadınlara ilham olsun. Bu vesileyle de her birine selam olsun!
DEMİR KADIN NESLİCAN TAY
20 yaşındaki Neslican Tay, üniversitesi sınavına az bir zaman kala kanser olduğunu öğrendi. Mimarlık bölümünde okumayı çok isteyen başarılı öğrenci hastalığı nüksettiği için tercih yapamadı. Tümör sebebiyle bacağı alındı, ağırlaştırılmış kemoterapi tedavileri gördü. Yaşama olan mücadelesi asla son bulmayan ‘demir kadın’ lakaplı Neslican, yaptığı Instagram paylaşımlarıyla kanser hastalarına umut vermeyi, birçok kişinin kalbine dokunmayı ihmal etmiyor. Yaptığı bir paylaşımda şöyle diyor Neslican: “Zaman iyileştirmeyecek gibi geliyordu ilk başlarda. Acımın altında ezilmemek için hep üstüne gittim. İmkansız değildi, zaman ve yaşama olan sevincim benim acıma ilaç oldu. Ve şimdi bugün buradayım ve hayatımda hiç bu kadar kendimden emin olarak ayaklarımı yere basmamıştım. Gerçekten ben tek bir bacaktan ibaret değildim ve olmayacaktım da!”
TÜRKİYE’NİN GURURU SÜMEYYE BOYACI
Sümeyye Boyacı, 2003 yılında iki kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde dünyaya geldi. Henüz 4,5 yaşındayken ayaklarını kullanarak yapmaya başladığı resimler büyük beğeni topladı. Akvaryumundaki balıkları izleyerek yüzmek için kollarına ihtiyacı olmadığını keşfeden Sümeyye, bu alanda da başarılı işlere imza attı. Brezilya'da düzenlenen 'Open Water Swimming World Championships' yarışlarında dünya şampiyonu oldu. Yüzme dalında kısa sürede kazandığı altın madalyalarla ülkemize büyük başarılar getiren başarılı sporcu haftanın neredeyse her günü antrenman yapıyor. Şimdilerde 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olimpiyatlara hazırlanan Sümeyye göğsümüzü kabartmaya ve ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.
GAMZE ELİBOL TİYATRONUN GÜCÜYLE ENGELLERİ AŞIYOR
36 yaşındaki Gamze Elibol, bebekken kendisine yapılan yanlış bir iğne sonucu yürüme yetisini kaybetti ama ümidini asla! Yeniden sağlığına kavuşabilmek için zorlu ameliyatlar geçirdi. Çok istediği tiyatro bölümünü okuyamasa da hayalinden vazgeçmedi. “Sen yapamazsın, engellisin” diyenlere inat kendi tiyatrosunu kurdu. Şimdilerde hazırladığı kukla oyunu ile pek çok engelli çocuğun yüzünü güldürüyor ve daha birçok başarılı işe de imza atıyor.
SMA HASTALARININ SESİ ARZU UZ ŞAHİN
SMA tip 3’lü iki çocuk annesi Arzu Uz Şahin. Hastalığı nedeniyle oğlu Burak yürüyemiyor, kızı Ayça ise zaman zaman ailesinden destek alıyor. Ayça Moleküler Biyoloji okuyor, Burak ise bulunduğu okulda birinci. İkisi de pırlanta gibi çocuklar. SMA hastalığını iyileştiren ilaç çok pahalı. Bedelinin SGK tarafından karşılanmasını sağlayabilmek için çok mücadele etti anne Arzu Uz Şahin. Ankara İstanbul arasında mekik dokudu, sesini duyurabilmek için koruma ordularını aşarak bütün siyasetçilere ulaştı. Şimdi o çok pahalı olan ilaç geri ödeme listesine alındı, bu sevindirici haber kısa zaman önce Resmi Gazete’de yayımlandı.
PARALİMPİK TENİSÇİ BÜŞRA ÜN
Büşra Ün, 24 yaşında. Bebekken vücudunda tümör tespit edildi, gördüğü kemoterapi tedavisinden sonra kanseri yendi. 2009 yılından beri tenis oynayan Büşra, uluslararası olarak düzenlenen birçok tenis turnuvasında yer aldı ve sayısız başarı elde etti. 24 yaşındaki sporcu, paralimpik teniste ülkemizi olimpiyat oyunlarında temsil eden ilk kadın sporcu olmayı başardı. Genç isim mutlu haberleriyle hepimizi gururlandırmaya devam edecek.
Paylaş