Paylaş
Ara öğünler, iştahı kontrol altında tutarak kilo vermeye ve kilo korumaya yardımcı olurlar. Ayrıca bu öğünlerle azar azar ve sık aralıklarla beslenildiği takdirde mide sindirim sistemi düzenli bir şekilde çalışır ve rahatlar. Özellikle şeker hastaları, reaktif hipoglisemi yaşayanlar, gastirit, ülser, reflü vb. hastalıkları olanlar ara öğün tüketmeyi ihmal etmemelidirler.
Ara öğünün yapılması kadar tüketilen yiyeceğin içeriği ve miktarı da önemlidir. Ara öğünler için 100-200 gibi yüksek kalori içermeyen sağlıklı seçimler yapılmalıdır. Böylece hem kilo kontrolünü sağlayarak formda kalır hem de kan şekerindeki dalgalanmaları engellemiş olursunuz.
Light adı altındaki ürünlerin tüketimine de dikkat etmelisiniz. Ürünlerin kalorisi sizi yanıltabilir. Lif yönünden zengin besinlerin ara öğünde alınması hem barsakların çalışması hem de kilo vermeyi kolaylaştırması açısından son derece önem taşımaktadır.
Paylaş