Paylaş
Bebeğinizin emme refleksi hayatta kalmak için anne karnında öğrenilmiş ve uykusunda/uyanıkken tekrar ettiği bir eylemdir. Emmek bebeğinizi sakinleştirir. Bebeklerde emme ihtiyacı en fazla ilk 3-4 aylıkken çok belirgindir.
* Bebeğinizin anneye alışması ve emme alışkanlığını anneden kazanması açısından, doğumdan sonra birkaç hafta bebeğin emzikle tanışmaması önemlidir. Emzik bebeğin açlığını durdurması için asla verilmemelidir.
* Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, muhtemelen ona emziği geç vermeyi tercih edeceksiniz. Anne memesinden süt emmek, emzik ya da biberon emmekten farklıdır. Silikon bir emzik emmek çok kolayken, anne göğsünden süt içmek bebeğiniz için oldukça güç bir işlemdir.
* BPA içermeyen, ortodontik, kolay akışlı bir biberon veya silikon bir emzik kullanımı bebeğiniz için faydalıdır.
* Bazı bebeklere çok erken emzik verilir ancak bu durum bebeğin annesinin memesini emmeyi öğrenirken problemler yaşamasına neden olabilir.
* Tüm bunlarla beraber uzun süre emzik kullanılan bebeklerde ağız ve diş sağlığı bozulabilir. Bebeğin doğal damak yapısı ve buna paralel olarak diş sıralaması bozulabilir.
* İki yaşından sonra devam eden emme alışkanlığı, dişlerin yer değiştirmesine ve üst dişlerin öne, alt dişlerin arkaya çekilerek aralarında açıklıklar meydana gelmesine neden olabilir. Emzik bu dönemde bıraktırılabilirse bu açıklıkların oluşması önlenir.
Paylaş